6 motive să folosești o soluție tonică pentru față

Nu te ascunde în spatele machiajului!

Tu știi ce stă între tine și pielea netedă, fără cusur?

Ar putea fi absența unui singur produs în rutina ta de frumusețe. Pentru dr. Hadley King, un dermatolog certificat din New York, arma secretă pentru o piele sănătoasă este soluția tonică pentru față, potrivită nevoilor tale.

King ne sfătuiește să nu aplicăm machiaj suplimentar doar pentru a masca acneea sau tenul uleios. Toate acestea au o cauză care trebuie tratată și nu mascată. Cu cât amâni mai mult tratarea problemelor tenului tău cu atât vor deveni mai grave. Un ten uleios tratat la timp necesită doar o rutină zilnică de curățare și hidratare adecvată.

Incluzând o soluție tonică la procesul tău de îngrijire, oferi tenului tău șansa să scape de toate impuritățile acumulate pe parcursul zilei, deblocând porii, îndepărtând excesul de sebum și urmele rămase de machiaj. Un ten curat cu porii liberi contribuie la combaterea apariției acneei, deoarece porii blocați sunt exact mediul pe care bacteriile care cauzează acneea îl caută; un mediu umed și ferit, unde se pot dezvolta și multiplica.

Având un ten curat și neted, aproape că nici nu îți vine să îl mai acoperi cu machiaj. Exact aceasta este și deviza coreenilor, care au revoluționat industria produselor de îngrijire și înfrumusețare. Produsele cosmetice coreene sunt create cu ingrediente naturale pentru a te ajuta să obții un ten fără cusur pe care să nu mai fie nevoie să îl ascunzi în spatele unui machiaj care îți ia mult timp să îl definitivezi.

Ce face mai exact o soluție tonică?

Tonerele sunt mai utile și necesare pentru persoanele cu ten gras sau cu tendință acneică sau pentru persoanele care doresc o curățare suplimentară după ce au purtat machiaj sau alte produse care încarcă tenul, cum ar fi protecția solară. Acest lucru nu înseamnă că persoanele cu un ten uscat sau mixt nu pot utiliza un toner. Oricine se poate bucura de beneficiile acestuia:

1.Micșorează porii.

Aplicarea unei cantități mici de toner pe o dischetă demachiantă, moale și ștergerea ușoară a feței cu aceasta va elimina excesul de sebum și va micșora porii.

2.Restabilește echilibrul pH-ului pielii.

Pielea noastră este acidă în mod natural, de obicei cu un echilibru al pH-ului între cinci și șase (pe o scară de la 0 la 14). Dar acest echilibru poate fi modificat după curățarea tenului datorită naturii alcaline a săpunului și a apei. Când se întâmplă acest lucru, pielea trebuie să facă eforturi  suplimentare pentru a reveni la nivelurile normale (și acest lucru poate duce la secreția de sebum), dar utilizarea unui toner poate ajuta la restabilirea rapidă a acestui echilibru, scutind tenul de eforturi în plus.

3.Adaugă un strat de protecție.

Soluțiile tonice pot ajuta la sigilarea porilor și la astuparea lacunelor celulare după curățare, reducând penetrarea impurităților și a bacteriilor din mediu în piele. Poate chiar proteja tenul de acțiunea clorului și a mineralelor prezente în apa de la robinet, eliminându-le.

4.Se comportă ca o cremă hidratantă.

Unele tonere conțin umectanți și agenți de hidratare, ceea ce înseamnă că ajută la hidratarea piele.

5.Împrospătează pielea.

Tonerul poate fi folosit și în locul spălării pielii cu apă,  atunci când tenul este gras. Îți va lăsa pielea cu adevărat revitalizată.

6.Poate preveni apariția firelor de păr sub piele

Tonerele care conțin acid glicolic sau alți acizi alfa hidroxi pot ajuta la prevenirea apariției firelor de păr sub piele.

În concluzie, indiferent de motivele pentru care alegi să folosești o soluție tonică, integrând-o în rutina ta zilnică de îngrijire, cu siguranță nu vei regreta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply