De ce este nevoie sa folositi uleiul de nuca de cocos?

De ce este nevoie sa folositi uleiul de nuca de cocos?
Uleiul de cocos este considerat a fi un superaliment, deosebit de nutritiv, care are un numar foarte mare intrebuintari, incepand de la prepararea alimentelor si pana la folosirea lui ca ingredient de baza in produsele dermatocosmetice, sau in produsele pentru ingrijirea parului si a tenului.

In cele ce urmeaza vom discuta despre cateva dintre beneficiile acestui produs, dupa care cu siguranta vei dori sa intri si sa vezi preturi pe Vegis la ulei de cocos natural.

Uleiul de nuca de cocos contine acizi grasi cu proprietati medicamentoase puternice

Uleiul de nuca de cocos este bogat in grasimi saturate sanatoase, care au efecte diferite fata de cele mai multe alte grasimi din dieta ta.

Aceste grasimi pot stimula arderea grasimilor si pot furniza corpului si creierului energia rapida. Acestea cresc, de asemenea colesterolul HDL bun in sange, care este legat de reducerea riscului de boala cardiaca.

Uleiul de nuca de cocos va ajuta sa fiti mai sanatosi decat cei care nu il consuma

Nuca de cocos este o hrana exotica in lumea occidentala, consumata in primul rand de oamenii constienti de sanatate. Cu toate acestea, in unele parti ale lumii, nuca de cocos (incarcata cu ulei de nuca de cocos) este o substanta alimentara pe care oamenii au prosperat de mai multe generatii. Cel mai bun exemplu al unei astfel de populatii este Tokelauenii, care traiesc in Pacificul de Sud.

Ei consumau peste 60% din calorii din nuca de cocos. Cand au fost efectuate anumite studii, s-a constatat ca aceste persoane se afla intr-o stare excelenta de sanatate, cu rate foarte scazute de boli cardiace. Un alt exemplu de populatie care a mancat o multime de nuca de cocos si a ramas in stare buna de sanatate este Kitavans.

Uleiul de nuca de cocos poate creste arderea grasimilor

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sanatate din lume. In timp ce unii oameni cred ca obezitatea este doar o chestiune de calorii, altii (inclusiv eu) cred ca si sursele acestor calorii sunt importante. Este un fapt ca diferite alimente afecteaza corpul si hormonii in moduri diferite.

Trigliceridele cu lant mediu (MCT) din uleiul de nuca de cocos pot creste numarul de calorii arse in comparatie cu aceeasi cantitate de calorii din grasimile cu lant mai lung. Un studiu a constatat ca 15-30 grame de MCT pe zi au crescut cheltuielile de 24 de ore pe energie cu 5%, totalizand aproximativ 120 de calorii pe zi.

Uleiul de cocos poate distruge microorganismele daunatoare

Acidul lauric cu 12 atomi de carbon reprezinta aproximativ 50% din acizii grasi din uleiul de cocos. Cand acidul lauric este digerat, el formeaza si o substanta numita monolaurina. Atat acidul lauric cat si monolaurina pot ucide agenti patogeni daunatori cum ar fi bacteriile, virusii si ciupercile.

De exemplu, aceste substante s-au dovedit a ajuta la distrugerea bacteriei Staphylococcus aureus (un agent patogen foarte periculos) si a drojdiei Candida albicans, o sursa comuna de infectii cu drojdie la om.

Uleiul de nuca de cocos va poate reduce nivelul de foame, ajutandu-va sa mancati mai putin

O caracteristica interesanta a acizilor grasi din uleiul de nuca de cocos este ca va pot reduce foamea. Acest lucru poate fi legat de modul in care grasimile sunt metabolizate, deoarece cetonele pot avea un efect de reducere a poftei de mancare.

Bun suport pentru sistemul imunitar

Uleiul de nuca de cocos este bogat in acidul lauric: super nutrient pentru sistemul imunitar.

Imbunatateste digestia

O digestie mai buna inseamna o mai buna absorbtie a mineralelor, nutrientilor si vitaminelor. Din fericire, uleiul de nuca de cocos face totul! Ajutand organismul sa absoarba vitamine solubile in grasimi (cum ar fi magneziu si calciu), uleiul de cocos contribuie la cresterea capacitatii organismului de a absorbi aceste substante nutritive valoroase. In plus, luarea de ulei de nuca de cocos simultan cu acizi grasi (Omega-3) ii va face mai eficienti.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply