Cum sa facem sterilizarea instrumentelor de manichiură acasă?

Cum sa facem sterilizarea instrumentelor de manichiură acasă?
Tratarea și sterilizarea instrumentelor de manichiură acasă cu dezinfectanți speciali este un pas esențial. Acumularea de murdărie pe unelte poate duce la infecție, care nu numai că strica aspectul manichiurii, dar poate duce și la probleme grave de sănătate.

Cum să curățați instrumentele pentru unghii acasă?

La salon, toate instrumentele manichiuristei trec printr-o procedură obligatorie de dezinfecție după fiecare utilizare. Aceasta nu este doar o simplă procedură, ci și o cerință obligatorie de siguranță care nu trebuie încălcată.

Procesul de sterilizare a unui instrument folosit de o singură persoană poate fi simplificat, dar implică totuși mai multe etape de urmat. Nu va dura mult să igienizați toate materialele pentru unghii din casa dumneavoastră.

În primul rând, îndepărtați murdăria de pe suprafețe – particule de piele, unghii, praf etc. Curățați instrumentele cu apă obișnuită și săpun și clătiți sub jetul de apă.

Cum să sterilizezi instrumentele de unghii acasă după curățare?

Utilizați un dezinfectant aprobat. Acasă, poate fi dezinfectant pentru mâini, alcool și produse chimice, care pot fi achiziționate din magazinele de specialitate. Astfel de produse nu vor fi costisitoare, însă vor elimina majoritatea microbilor. Când dezinfectați cu substanțe lichide, utilizați recipiente mici.

Turnați cantitatea necesară de lichid și puneți instrumentul în recipient. Cu toate acestea, acest tratament poate să nu fie suficient pentru a elimina orice risc de infecție. Salonul folosește cuptoare puternice de uscare și echipamente speciale ca sterilizatoare. Este puțin probabil să aveți această tehnologie acasă, dar puteți face procesul de sterilizare și fără acestea.

Este important să înțelegeți că fierberea nu sterilizează instrumentul. Acestea sunt metode eficiente de dezinfecție și nu exclud necesitatea unei dezinfectări suplimentare a articolelor. Cea mai ușoară și mai accesibilă metodă este cuptorul încălzit la o temperatură de 150-230 de grade.

Această metodă este mai puțin potrivită pentru cuptoarele în care alimentele sunt adesea gătite, deoarece produsele coapte pot lăsa urme de grăsime pe pereții cuptorului și mirosurile se pot transfera. Prin urmare, este dificil să se obțină o sterilitate completă.

Cea mai bună soluție pentru sterilizarea instrumentelor de unghii acasă este un sterilizator compact. Ieftin de cumpărat într-un magazin online, nu ocupă mult spațiu și nu este un consumator serios de energie. Cu toate acestea, sterilitatea instrumentului este garantată.

Ce altceva trebuie să știi despre siguranța unghiilor? Pe lângă dezinfecția și sterilizarea obligatorii a instrumentelor, toate suprafețele și echipamentele implicate în procedura manichiurii în orice mod trebuie tratate. Ștergeți lămpile UV, mesele, rafturile cu alcool sau un antiseptic fără parfum.

Rețineți că instrumentele sterile nu pot fi depozitate în aer liber. Cel mai bine este să cumpărați pungi speciale sigilate pentru depozitare. Vin într-o varietate de formate și sunt ieftine.

La SavyProfessional vă așteaptă o gamă foarte variată de produse de înaltă calitate care să vă ajute să aveți grijă așa cum se cuvine de unghiile voastre. Raportul calitate – preț al produselor se dovedește a fi mai mult decât ideal, astfel încât oricine își va permite achiziționarea celor mai bune, fără să fie nevoit să facă compromisuri.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply