Cand si de ce se defecteaza turbina?

Cand si de ce se defecteaza turbina?In anul 2020, autoturismul personal reprezinta o necesitate pentru fiecare persoana adulta, tinand cont de faptul ca o masina personala ne ajuta sa ne deplasam dintr-un loc in altul oricand si ori de cate ori este nevoie.

Aveti nevoie sa mergeti la banca sa va platiti rata? Va urcati in masina si mergeti. Aveti nevoie sa mergeti la cumparaturi? Va urcati in masina si mergeti. Vreti sa mergeti in week-end la cabana la munte cu prietenii? Va urcati in masina si mergeti.

Avand o masina personala (in stare perfecta de functionare, fireste), va puteti deplasa oricand si oriunde doriti, iar avantajul este ca nu depindeti de nimeni. In aceste conditii, este usor de inteles de ce masina personala reprezinta o necesitate.

Daca doriti sa va cumparati un autoturism, indiferent ca alegeti diesel sau benzina, majoritatea masinilor de pe piata din zilele noastre au motoare turbo. Aceste motoare turbo vin la pachet cu o multime de avantaje (consum de carburant redus, putere mare a motorului, etc.).

Ceea ce este foarte important de mentionat, este faptul ca multi soferi nu stiu sa conduca masinile care au in dotare motor turbo. In cazul in care nu conduceti corespunzator masina cu motor diesel, cel mai probabil veti avea probleme cu turbina care se va defecta.

In cazul in care de exemplu, conduceti masina cu motorul subturat, din acest motiv se va depine calamina si funingina, iar astfel se va bloca partial sau si mai rau, total functionarea paletelor turbosuflantei cu geometrie variabila.

Nici sa conduceti cu motorul supraturat pentru o perioada de timp indelungata nu este o solutie buna, pentru ca in acest caz, durata de viata a turbinei se va reduce considerabil.

Cand conduceti o masina cu motor turbo, tot ce trebuie sa faceti este sa conduceti normal, la turatii normale, iar astfel veti proteja turbina, si va veti proteja de-asemenea si buzunarul, pentru ca stim cu totii ca o reconditionare turbo sau o inlocuire turbina costa multi bani.

Uleiul cu impuritati de-asemenea, este un alt factor important care afecteaza durata de viata a turbinei, pentru ca piesele componente ale acesteia nu vor fi lubrifiate in mod corespunzator. Tot legat de ulei, trebuie sa stiti ca daca acesta este la un nivel scazut, nu va dura mult timp pana la uzura prematura a turbinei sau pana la griparea acesteia.

Acestea sunt cauzele defectarii turbinei, asa ca este important sa le memorati bine, si sa incercati sa evitati aceste probleme.

Cum recunoastem turbina stricata?

In cazul in care nu detineti un autoturism foarte vechi, cel mai probabil vi se va apinde un martor in bord, care va transmite un mesaj legat de defectiunea turbinei. Daca masina nu are senzori (este de generatie mai veche), verificati daca iese fum pe evacuare, uitati-va la consumul de carburant (este crescut cand turbo se strica), si urmariti daca masina este lipsita de putere.

Acestea sunt semne clare ale defectiunii turbinei, dar trebuie sa duceti masina in service pentru ca mecanicii sa va asigure ca aceasta este problema. Apoi, veti putea remedia problema astfel:

  1. Cumparand o turbina noua

In mod evident, alegerea unei turbine noi nu reprezinta o alegere rea (decat din punct de vedere financiar), pentru ca stim cu totii cat de scumpa este o asemenea piesa noua. In cazul in care alegeti sa cumparati o turbina noua, este important sa va asigurati ca vi se ofera certificat de garantie in schimbul acesteia.

  1. Cumparand o turbina second hand.

Ideea de a cumpara o turbina second hand este mult mai atractiva din punct de vedere financiar, decat ideea de a alege o turbina noua. Ceea ce nu puteti stii insa, este cat de buna este calitatea acesteia, sau daca are unele defecte ascunse.

  1. Reconditionand turbina

O alta optiune pe care o aveti la dispozitie atunci cand constatati ca turbina masinii dvs. s-a defectat, este sa optati pentru o reconditionare turbine Cluj Napoca. Din punct de vedere financiar, reconditionarea turbinei este cea mai inspirata alegere.

De ce? Pentru ca o turbina second hand este mai ieftina decat o turbina noua, insa o turbina reconditionata va costa mai putini bani decat o turbina second hand, si mult mai putini bani decat o turbina noua.

In plus, majoritatea service-urilor care se ocupa de reconditionare turbine Cluj, ofera si garantie pentru reparatia efectuata. Acesta este cu siguranta in motiv intemeiat pentru a alege o turbina recinditionata.

Asadar, atunci cand vi se defecteaza turbina masinii, fie alegeti sa o inlocuiti cu o turbina noua, fie optati pentru inlocuirea acesteia cu o turbina second hand, fie reconditionati turbina. Cel mai important insa este sa luati la cunostinta motivele pentru care probabil vi s-a defectat turbina, si sa incercati sa le evitati. Cu siguranta stilul de conducere (subturat sau supraturat), va afecta si noua turbina a masinii, sau turbina reconditionata.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply