Opel Vivaro – cele mai comune probleme si solutii pt ele

Opel Vivaro – cele mai comune probleme si solutii pt ele
Vivaro isi datoreaza existenta unei alte masini de acest fel, Renault Trafic. Aceasta masina a fost introdusa pe piata automobilelor pentru prima oara in 1981 si a avut un an de activitate pe piata, dar cand Renault a trebuit sa o inlocuiasca, in loc sa-si asume costurile de dezvoltare a unei noi platforme de camion, acesta s-a retras. Astfel, Renault Trafic, Nissan Primastar si Opel  Vivaro au fost lansate impreuna in 2001.

Desi designul este unul inedit, iar masina functioneaza ireprosabil, beneficiind de cele mai performante tehnologii la vremea aparitiei, exista cateva probleme cu care utilizatorii s-au intalnit frecvent de-a lungul timpului.

In 2006 a existat un mica eroare in productia acestor modele de masini, indicatorii aratand ca exista probleme cu barele de protectie frontale. Vanzarea de 750.000 de masini de tip Vivaro a iesit pe linia lui Luton in 2010, iar in cursul acestui an furgonetele au fost reimprospatate beneficiind de o fascicola de calitate mai buna, un echipament standard mai reusit, si o introducere a variantei sport. Aceste versiuni ale Vivaro au continuat sa fie vandute pana la inlocuirea lor cu un model adecvat de a doua generatie in 2014.

Sunt cateva aspecte care trebuie verificate periodic la aceste masini pentru ca defectiunile mici care pot aparea sa nu se extinda intr-o perioada prea scurta de timp pentru a fi posibila reparatia. Verificati periodic deteriorarea elementelor de blocare, a suspensiei pe spate care s-a aratat deseori obosita, a ambreiajelor si a franelor. Motorul acestor masini este de regula foarte rezistent, insa este bine sa verificati daca nu exista probleme cu bujiile sau daca alternatorul nu trebuie inlocuit dupa ce ati parcurs deja 80000 de km. Aceste componente au deseori probleme. La peste 70000 de km este posibil ca si centurile sa trebuiasca sa fie inlocuite, deoarece acestea se deterioreaza, dupa cum spun multi dintre utilizatori.

Probleme au fost observate si la placutele de frana si la discurile de frana, la fel ca si la lumina de control al motorului care se afiseaza pe bord atunci cand porniti masina. Daca aceasta lumina nu se stinge in maximum 2 minute de la pornirea motorului, aceasta ar putea indica o defectiune legata de racordul cablurilor sau de unitatea de comanda electronica a motorului. Aceste defectiuni sunt de regula costisitoare, insa daca apelati din timp la ajutorul specialistilor este posibil sa scapati cu cheltuieli mai mici.

Probleme frecvente cu acest model de masina au fost raportate si in legatura cu volanul care prezinta vibratii. Acestea ar putea afecta directia masinii in timpul accelerarii, de aceea este ideal ca imediat ce observati vreo neregula sa mergeti cu masina in service pentru diagnosticare.

Unele probleme la frana de mana au fost observate chiar la masinile care abia au iesit din fabrica, motiv pentru care acestea au fost rechemate in service. Este vorba despre cablul de la frana de mana si de unele piulite.

Pentru oricare din aceste probleme, Auto Atu poate avea solutia potrivita intr-un timp scurt. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa ne contactati, iar impreuna vom gasi solutia eficienta de reparatie a masinii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply