Cat costa creditele pe aur?

Cat costa creditele pe aur?
Circa o treime din bijuteriile din aur, cu care se garanteaza anual creditele acordate de casele de amanet, nu mai sunt revendicate de clientii acestora. Creditorii caselor de amanet practica dobanzi medii de 0,3 % pe zi, la credite garantate cu aur. Mai departe, casele de amanet trimit spre topire aproape tot aurul care a ramas nerevendicat, adica aurul depus ca garantie la credite care nu sunt nerambursate.

Cei care nu obtin un pret extrem de bun, la evaluarea aurului lasat in garantie, incearca sa il recupereze. Cei mai multi dintre cei care sunt multumiti de evaluare nu mai vin sa plateasca. La asta se adauga un factor important cel al saraciei. In general, cand oamenii o duc extrem de bine isi cumpara aur, iar cand acestia saracesc il scot la vanzare.

Casele de amanet evalueaza aurul plecand de la cotatiile bursei de specialitate aceasta fiind London Metal Exchange. Cotatiile bursei, sunt accesibile pe Internet in timp real, cu intarzieri mici. O casa de amanet cumpara sau doar evalueaza cu 10% sub pretul de bursa si il vand cu aproximativ 10% peste pretul de bursa. Practic cu cat volumul creditelor de amanet este mai mic cu atat pretul creditului este mult mai mare.

Dobanzile caselor de amanet sunt variate ele plecand de la 0,1% pe zi si putand ajunge in anumite cazuri la 2% pe zi in anumite situatii. Casele de amanet nu lucreaza dupa reguli asemanatoare bancilor ci dupa reguli diferite, deoarece acestea sunt institutii financiare nebancare. De obicei la o casa de amanet dobanda se calculeaza aritmetic, adica 1% pe zi reprezinta 2% pe doua zile si 3% din credit pe 3 zile.

Daca dobanda s-ar acorda pe 1 an spre exemplu s-ar depasi 100%, dar bineinteles ca nu se acorda credite pe perioade atat de lungi. Intr-adevar costul unui credite de urgenta de la o casa de amanet nu se poate compara cu cel al unei institutii bancare.

Romanii incearca prin orice mijloace sa obtina un pret bun la amanetarea aurului, dar niciodata nu vor putea obtine pretul dorit deoarece casa de amanet incearca sa obtina un profit cat mai mare care sa poata rentabiliza activitatea acesteia.

Este foarte greu sa mentii o casa de amanet, mai ales in perioadele in care exista putine persoane care prefera amanet aur. Cel mai important lucru este acela ca o casa de amanet va cauta intotdeauna sa subevalueze aurul pentru a putea mentine profitabilitatea acesteia.

Multi romani aflati intr-o situatie destul de grea din punct de vedere financiar vor cauta sa amaneteze aurul foarte repede, deci practic vor accepta conditiile amanetului cu destul de mare usurinta. Important este ca in urma amanetului sa fie multumiti la finalul acestuia, atat clientul cat si casa de amanet.

Bineinteles ca nu intotdeauna se va realiza acest lucru, deci sfatul este acela de a cauta casa de amanet potrivita care sa va ofere conditii destul de avantajoase. Aurul ramane in topul preferintelor celor care doresc sa obtina un credit destul de avantajos de la casele de amanet.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply