Ce trebuie sa stii despre SEO?

Ce trebuie sa stii despre SEO?
In primul rand, atunci cand vorbim despre SEO, trebuie precizat faptul ca acest termen este o prescurtare de la Search Engine Optimization, care in limba romana inseamna Optimizarea pentru Motoarele de Cautare.

SEO este un fenomen care a luat nastere in Statele Unite ale Americii, undeva pe la inceputul anilor 1990, iar de atunci si pana in zilele noastre, au aparut pe piata o multime de companii, in fiecare tara de pe glob, care presteaza servicii de optimizare seo.

Referitor la seo, au aparut odata cu trecerea timpului si o multime de mituri si de stiri false, iar unele dintre ele le vei putea descoperi in cele ce urmeaza.

In primul rand, s-a vehiculat mult faptul ca un specialist seo este neaparat un programator, insa aceasta afirmatie este falsa in totalitate. Pentru a activa in acest domeniu nu trebuie sa fii programator, ci trebuie sa cunosti conceptele de baza ale marketingului, trebuie sa te pricepi putin si la IT, si sa stapanesti bile limba engleza.

Pentru a fi bun in acest domeniu, ar fi bine sa fii si putin psiholog, si sa te pui putin in locul utilizatorilor, pentru ca doar asa le vei putea intelege nevoile.

S-a mai spus de foarte multe ori faptul ca programatorii cunosc toate detaliile referitoare la optimizarea seo, insa si aceasta afirmatie este foarte departe de adevar. Sunt foarte putini programatori care au auzit de seo, iar cei care au auzit despre acest fenomen, nu prea au idee ce inseamna de fapt seo.

Se spunea in trecut ca daca vrei sa inveti sa faci optimizare seo, trebuie sa contactezi un programator care te poate ajuta. Acest lucru nu este adevarat, pentru ca in primul rand, programatorii nu prea au habar despre ce inseamna seo, iar mai mult decat atat, vei putea sa participi la mai multe cursuri de optimizare seo pentru incepatori.

Te vei putea inscribe la astfel de cursuri, daca iti vei dori intr-adevar sa inveti sa faci optimizare seo, sau daca vei avea noroc, te vei putea angaja in cadrul unei astfel de companii, si vei fi foarte bine instruit la locul de munca, pentru a face fata cerintelor postului.

Un alt mit referitor la optimizarea seo, ar fi acela ca odata ce alepezi la ajutorul specialistilor care activeaza in acest domeniu, site-ul tau va avea cea mai buna clasare in doar cateva zile.

In ciuda faptului ca acest lucru era posibil in trecut, atunci cand erau practicanti ai SEO Black Hat, in prezent trisorii sunt foarte rapid depistati, astfel ca acest lucru este imposibil.

In momentul in care alegi sa colaborezi cu o companie de optimizare seo, trebuie sa fii constient de faptul ca rezultatele asteptate vor veni in timp, insa ele nu vor intarzia sa apara.

Un amanunt important pe care trebuie sa il stii daca ai de gand sa faci optimizare seo, insa acesta nu este un mit ci este purul adevar, este acela ca trebuie sa ai un continut de calitate superioara, daca iti doresti sa ai success.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply