Ce nu stiai despre spuma poliuretanica?

0 Shares
0
0
0

Ce nu stiai despre spuma poliuretanica?Conform specialistilor din domeniu, spuma poliuretanica se formeaza din reactia a doua substante: un poliol si un izocianat. Pentru noi, ca nespecialisti, ea seamana cu banalul burete. Nu, chiar nu ne inselam. Aceasta este spuma poliuretanica flexibila, dar exista si tipul de spuma poliuretanica rigida.

Cele doua produse au destinatii diferite: primul tip se foloseste in special in industria mobilei, pentru realizarea de canapele, fotolii si a altor obiecte de tapiterie. Totodata, spuma poliuretanica flexibila poate fi folosita si ca ambalaj, pentru a proteja anumite obiecte mai fragile. Ati observat, poate, ca atunci cand primiti telefonul cumparat acasa, el vine ambalat intr-o mica cutiuta captusita cu un strat de burete.

Al doilea tip de spuma poliuretanica, cea rigida, este folosit in constructiii, aceasta aderand foarte bine la materialele utilizate in constructii: asfalt, beton, ipsos, ciment, lem, Pal , otel. Spuma poliuretanica rigida umple spatiile pe care vrem sa le izolam, actionand ca o bariera termica. Totodata, este indicata pentru izolare, pentru ca previne dezvoltarea de ciuperci si bacterii in interiorul spatiului izolat. De asemenea, rozatoarele si insectele fug de acest material izolator.

Spuma poliuretanica este superioara, ca material izolator, altor produse cu destinatii similare de pe piata, avand mai multe avantaje: rezista la apa, permite suprafetelor sa respire, greutate redusa, izoleaza foarte bine fonic. Totodata, este un produs usor de utilizat, patrunzand in cele mai inaccesibile locuri ale locuintei.

Revenind la primul tip de spuma, cea flexibila, mentionam ca aceasta este o componenta comuna pentru saltelele confectionate in intreaga lume. Foarte multi oameni au folosit de-a lungul timpului saltele fara sa stie ca acestea contin cel putin o mica parte de poliuretan. De fapt, noi il numeam burete si inca il numim la fel.

Chiar si banalele saltele cu arcuri contineau o parte de poliuretan intre arcuri. Spuma poliuretanica a inceput sa fie folosita pe scara larga in confectionarea saltelelor incepand cu anii 1950, cand a aparut ca un strat de tapiterie in saltelele cu arcuri. Saltelele cu arcuri au intrat demult in dizgratia consumatorilor pentru ca se deteriorau rapid si, in plus, in timp, deveneau extrem de inconfortabile. Cine nu isi aduce aminte cum un arc deformat iti transforma noaptea intr-un adevarat cosmar.

Mai nou, dupa atatia ani de utilizare in aceasta industrie, saltelele au ajuns sa fie confectionate exclusiv din acest material. Acestea sunt considerate unele dintre cele mai confortabile saltele dintotdeauna, fiind un suport ortopedic excelent, chiar recomandat de multe ori de medicii specialisti.

Nu numai saltelele sunt confectionate din spuma poliuretanica flexibila, ci si pernele. Fiind destul de flexibile, acestea permit oamenilor sa isi ajusteze pozitia corpului in functie de cum se misca perna. Pe aceasta cale, cred ca, in curand, putem spune adio clasicei perne confectionate din fulgi de gaina.

Multi spun ca investitia intr-o astfel de saltea este nimerita, deoarece iti asigura confortul nocturn necesar pentru o buna calitate a somnului. Oferta in acest sens este extrem de diversificata, tendinta fiind de crestere pe acest segment. Iata ca am inceput sa vorbim de spuma poliuretanica folosita mai ales in constructii si incheiem amintind de insemnatatea ei pentru un somn odihnitor. Asta da produs de calitate!

0 Shares
You May Also Like