Combate acneea în stil coreean

Adolescența, cei mai frumoși ani, ar spune unii! Probabil au dreptate, dar dacă îi întrebăm pe cei care nu au fost iertați de cruda acnee, posibil să primim un răspuns diferit. De aceea, coreenii s-au gândit să vină în ajutorul celor care suferă de această nemiloasă afecțiune, care distruge întâlniri, îți strică cheful și lasă urme pe cel mai vizibil loc din corpul uman – fața.

Tratarea acneei necesită echilibru și răbdare. Aplicarea a prea multe produse cu ingrediente active puternice îți poate irita pielea, făcând loc bacteriilor care provoacă acnee să se strecoare acolo și să creeze mai multe probleme. Ne luptăm cu un cerc vicios, deci, cel mai bine este să utilizezi o combinație de produse tratament care conțin exfolianți ușori – cum ar fi seruri, fiole și tratamente locale – împreună cu produse de curățare blânde, calmante și hidratante care nu îți vor bloca porii. Pe site-ul cosmetice-coreene.ro, vei găsi toată îndrumarea și produsele de care ai nevoie pentru a lupta împotriva acneei.

Hidratarea este una dintre cele mai importante etape în acest proces de vindecare, datorita faptului că o piele hidratată își menține intactă bariera împotriva iritanților și bacteriilor. Ingredientele din cremele hidratante contribuie la calmarea pielii, reducând inflamația și roșeața cauzate de acnee, și ajută la vindecarea erupțiilor și la reducerea probabilității de cicatrizare.

Dar, înainte de a aplica orice produs de tratament, este necesar să ne asigurăm că tenul este perfect curat, iar excesul de sebum și urmele de machiaj au fost îndepărtate. Pentru ca tratamentul să dea rezultate, acest pas este vital. Astfel, ai nevoie de o rutină de curățare blândă, dar complexă.  Metoda coreeană de curățare dublă implică mai întâi spălarea feței cu un produs de curățare cu ulei care să atragă particulele reziduale și să îndepărteze impuritățile, iar apoi folosirea unui produs de curățare blând cu spumă. Curățarea dublă în fiecare seară te va ajuta să te duci la culcare cu un ten curat, cu porii liberi și va permite produselor de tratament să se absoarbă mai bine, deoarece nu există nimic în calea lor.

Iată 3 produse pe care merită se le incluzi în rutina ta, pentru a combate acneea:

1. Plasturi (patch-uri)  pentru acnee

Aceste patch-uri sunt cercuri puțin mai mari decât un coș pe care le aplici direct pe zona cu probleme, obținând un tratament țintit. Plasturii sunt îmbibați cu o soluție care ajută la vindecarea erupțiilor prin uciderea bacteriilor, reducând inflamația și absorb sebumul și puroiul, uscând coșul. Pentru rezultate cât mai bune se recomandă folosirea acestora pe timp de noapte.

2.Masca de argilă

Această mască de curățare conține argilă glaciară, care extrage excesul de sebum și impuritățile din pori .Tenul fiind curat nu se mai pot bloca porii și astfel este împiedicată apariția coșurilor. Aplică această mască pe zonele afectate timp de 10 minute, o dată sau de două ori pe săptămână după curățare.

3.Soluția de peeling

Porii blocați sunt terenul perfect pentru multiplicarea bacteriile care provoacă acnee, iar exfolierea frecventă este cheia pentru a-i menține curați. Dar persoanele cu piele predispusă la acnee ar trebui să evite exfolierea cu exfoliați duri, care pot provoca mici lacune în piele unde se vor acumula mai multe bacterii și care duc la mai multă acnee. Coreeni au venit cu o soluție eficientă, dezvoltând un ser peeling care conține 8% acid alfa hidroxi, un acid puternic care elimină celulele moarte ale pielii, care de obicei ajung în porii tăi.

Indiferent de produsele pe care te decizi să le testezi și să le incluzi în tratamentul tău împotriva acneei, nu uita să oferi suficient timp să acționeze. Nu aștepta miracole într-o singură zi, iar dacă te confrunți cu o acnee infecțioasă, ia în calcul și vizita la un dermatolog.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply