Cum isi testeaza Google algoritmii ?

Cum isi testeaza Google algoritmii ?V-ati intrebat vreodata cum decide Google care algoritmi sunt mai buni decat altii, atunci cand scoate spre utilizare unul dintre multele sale trucuri saptamanale? Cum se decide care truc va duce la obtinerea unor rezultate mai bune si care sunt cele care duc la pierderea unor bune rezultate?

Inainte de toate, este important de stiut ca de fiecare data cand un inginer evalueaza o noua schimbare in cercetarea calitatii cautarii pe Google si doreste sa afle daca este sau nu o imbunatatire,  are la dispozitie sute de evaluatori de calitate, care au clasificat URL-urile inainte ca fiind bune, rele sau spam-uri si din diferite alte puncte de vedere.

Atunci cand se va face o schimbare, in cercetarea calitatii cautari, se poate observa ce influenteaza negativ sau pozitiv o cautare si se poate privi la exemple unde rezultatele s-au schimbat foarte mult. Cu toate ca Google incearca sa mentina secrete regulile evaluarii calitatii, se intampla in mod inevitabil sa exista scurgeri de informatii.

Cea mai recenta versiune cu astfel de informatii a fost facuta publica in luna noiembrie si mentioneaza exact ce evaluatori de calitate sunt utilizati atunci cand se apreciaza rezultatele cautarii. Din moment ce evaluarile sunt numere precalculate, specialistii Google dispun de un depozit al datelor cu privire la toate aprecierile de la toti evaluatorii, iar uneori doar se mai intampla sa dispuna si de spatii goale si semne de intrebare, acolo unde nu au fost efectuate evaluari.

Acestea pot fi trimise la evaluatori, care vor obtine rezultatele unele langa altele, sau se poate privi la URL-uri individual si se mentioneaza alaturat daca un set de rezultate ale cautarilor este mai bun sau daca un URL este spam, pentru a se cunoaste daca se face sau nu un progres.

Cu toate ca este bine ca Google sa sustina astfel de modalitati prin care sa vada ce observa evaluatorii de calitate, nu se poate observa totul de fiecare data. Atunci cand doriti sa lansati ceva, de regula ce se va lansa poarta numele de experiment live. Astfel, se vor folosi doua tipuri de algoritmi, spre exemplu algoritmul vechi si noul algortim si se vor observa rezultatele obtinute de fiecare algoritm in parte.

Daca se vor inregistra mai multe clickuri cu noul algoritm pe noul set de rezultate ale cautarilor, atunci veti fi tentati sa credeti ca noul set de rezultate ale cautarilor generate de acest algoritm poate fi putin mai bun decat cel al celuilalt algoritm.

In ceea ce priveste criteriile de evaluare a calitatii, aceasta se face pentru a evalua lucrurile relevante pe o anumita scara, calitatea unei pagini, lucrurile care sunt spam si cat de buna este pagina insasi. Apoi Google foloseste un sistem metric, pentru a combina toate aceste rezultate.

Se poate intampla ca utilizatorii sa continue sa dea click pe site-uri spam, deoarece nu sunt recunoscute ca fiind spam, insa Google acorda o atentie deosebita spam-urilor si o atentie speciala anumitor tari unde se stie ca sunt mai multe spam-uri, pentru a vedea si reactiile utilizatorilor.

De fiecare data Google isi imbunatateste anumite procedee ale sale de testare a algoritmilor, pentru a se asigura ca ofera mai bune rezultate ale cautarilor decat cele oferite de algoritmul anterior.

In cazul in care doriti o colaborare cu o firma de se ova recomand pe specialistii de la DanBradu.com. Nu sunt cei mai ieftini de pe piata dar chiar stiu ce fac! Cititi aici putin despre ei : http://danbradu.com/despre-noi .

Alte stiri actuale :

1. Best tips of trading in affiliate marketing
2. Este optimizarea SEO buna si pentru tine?
3. Optimizare SEO corecta- scriere cu sau fara diacritice?
4. Ce trebuie sa fac pentru a atrage cat mai multi fani Facebook?

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply