Cum iti pregatesti telefonul pentru amanet telefoane

Cum iti pregatesti telefonul pentru amanet telefoane
Daca ai un telefon vechi pe care vrei sa il duci la amanet telefoane iti recomandam sa il pregatesti telefonul in mod corespunzator astfel incat sa iti pastrezi toate informatiile personale in siguranta. In general casele de amanet verifica si ele telefoanele inainte de a le oferi mai departe spre vanzare insa nu iti recomandam sa risti pentru ca nimeni nu poate fi tras la raspundere pentru neglijenta ta deci iti recomandam sa stai calm si sa analizezi situatia inainte. Mai jos regasesti cateva sfaturi pe care noi le consideram de bun simt pentru situatia in care iti duci telefonul la un amanet telefoane.

Curata telefonul de toate informatiile personale

Cand ne referim la informatii personale ne referim la parole si chiar la date de carduri bancare. Avand in vedere faptul ca toate telefoanele destepte iti permit sa stochezi aceste date este bine sa duci telefonul la amanet cu datele curatate. Sunt foarte multe aplicatii care iti permit sa faci plati online si alte astfel de actiuni. Datele cardului tau sunt astfel stocate pe telefon, mai ales daca esti o persoana comoda care prefera sa le salveze in aplicatie pentru a nu le mai introduce de fiecare data. Pentru a face asta poti dezinstala toate aplicatiile de felul acesta si informatiile tale se vor duce. In plus ar trebui sa iti deconectezi contul de gmail din android sau alte conturi care fac sistemul iOS sa funcioneze de exemplu. Astfel o mare parte din istoricul tau si alte date se sterg si poti dormi linistit. O alta solutie foarte buna este sa dai reset la setarile din fabrica. Uneori telefoanele dau erori atunci cand faci asta deci iti recomandam ca atunci cand ti se pare ca telefonul sta prea mult la reset sa nu il opresti, asta este una din cele mai comode actiuni care fac ca telefonul sa dea crash si lucrurile nu stau deloc bine daca se intampla asta pentru ca telefonul se va devaloriza, ceea ce clar nu iti doresti.

Curata agenda si contactele din telefon

Mai nou cu tehnologia smart poti stoca pe telefon inclusiv mailurile persoanelor din agenda, adresa de acasa si alte astfel de informatii personale. Nu ar fi corect pentru persoanele din lista ta sa aiba aceste date la dispozitia oricui si de aceea este bine sa le stergi. Daca vrei sa le pastrezi cel mai bine este sa le exporti in Google Drive pentru ca toate telefoanele au aceasta optiune si sa le folosesti de acolo accesandu-le cu adresa ta de gmail aferenta sistemului de operare sau cu alte tipuri de adrese de mail pentru sistemele care nu au android. Gandeste-te ca cei din lista ta pot fi victimele unui spam sau unor persoane glumete care au chef de telefoane la ore tarzii sau pur si simplu de glume proaste. Nu vorbim de vizite pentru ca in general glumetii nu fac si vizite, e prea complicat, dar totusi. Astfel abordezi o metoda eleganta de a-i proteja pe cei care iti populeaza agenda.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply