Cum se incarca o baterie externa?

In prezent suntem dependenti de telefoanele mobile, iar acest lucru este dovedit de faptul ca fiecare dintre noi purtam telefonul mobil cu noi peste tot pe unde mergem.

Acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care un telefon mobil poate avea o multime de aplicatii instalate, aplicatii care pot sa fie foarte utile in foarte multe situatii.

Ei bine, de multe ori se intampla insa ca utilizatorii sa porneasca de acasa avand telefonul descarcat, iar dupa scurt timp acesta sa se inchida.

Ce este oare de facut in aceasta situatie, mai ales in conditiile in care utilizatorii nu au asupra lor incarcatorul, sau au incarcatorul insa nu au nici o priza sau o sursa de curent la indemana pentru a-si incarca dispozitivul?

O baterie externa poate fi solutia pentru toti cei care au nevoie sa isi incarce telefonul si nu au incarcatorul la indemana sau au incarcatorul insa nu au o priza in apropiere.

Ei bine, in functie de bateria externa sau mai bine spus in functie de capacitatea acesteia, ea poate incarca odata sau chiar de doua ori complet telefonul, asa ca trebuie sa recunoastem ca este un accesoriu extrem de util.

In ceea ce priveste bateria externa, trebuie precizat ca si aceasta se incarca la randul sau cu energie electrica, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt modalitatile de incarcare a unei baterii externe.

Prima modalitate de incarcare a bateriei este aceea cu un cablu USB sau micro USB, care este fara doar si poate una din cele mai simple si una dintre cele mai usoare modalitati de incarcare a bateriei. Incarcarea accesoriului se va face prin introducerea unui cablu in calculator. In ciuda faptului ca aceasta este o metoda destul de simpla, are si un mare dezavantaj, si anume incarcarea lenta a bateriei.

A doua modalitate de incarcare a bateriei este incarcarea la priza, care este deasemenea una din cele mai rapide modalitati. Practic bateria externa se va incarca in acelasi mod in care se incarca in mod normal telefonul sau tableta.

De fapt, este posibila utilizarea aceluiasi incarcator care se foloseste pentru incarcarea tabletei sau a telefonului. Trebuie doar tinut cont ca valoarea amperajului si a voltajului sa corespunda cu valorile corespondente ale prizei. In acest fek se va elimina pericolul aparitiei suprasarcinii.

Cea de a treia modalitate de incarcare a bateriei externe este la stecher. Exista modele de baterii externe care au incorporat un stecher, astfel ca tot ce trebuie facutĀ  este ca stecherul si bateria sa fie conectate la o priza.

In ceea ce priveste aceste baterii externe trebuie precizat ca au avantajul de a nu avea nevoie de alte piese precum un cablu USB de exemplu. De asemenea, incarcarea acumulatorului extern se va face cel mai rapid prin aceasta metoda.

Incarcarea prin energie solara repprezinta o alta modalitate de incarcare a acumulatorului extern, iar aceasta varianta este foarte practica atunci cand petreci mai mult timp intr-un mediu fara electricitate.

De exemplu in cazul in care esti mai multe zile la munte, o astfel de baterie it poate fi de mare ajutor. Pentru a se putea incarca in acest fel bateia externa trebuie sa fie dotata cu un panou fotovolatic. De precizat insa este faptul ca o asemenea baterie se va incarca foarte lent.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply