Cum se face colectarea si reciclarea acumulatorilor?

0 Shares
0
0
0

cum-se-face-colectarea-si-reciclarea-acumulatorilorDe foarte multe ori, acumulatorul unui smartphone, sau al unui iPhone, se poate deteriora, nu mai este in garantie, deci utilizatorul il va inlocui cu altul nou. Dar ce se intampla cu acumulatorul vechi si defect?

De multe ori, la inlocuire, in magazin se solicita predarea celui vechi, pentru a fi apoi trimis la firme de colectare a deseurilor IT. Oricare marca de acumulatori de telefoane mobile, deci si marca de acumulatori Allview, cu defectiuni majore pot fi predate acestor firme de colectare, fiind o actiune de responsabilitate, sa zicem, in primul rand, civica, pentru ca orice deseuri care sunt aruncate necorespunzator duc la degradarea mediului inconjurator.

In al doilea rand, aceste deseuri pot fi reciclate, la un acumulator anumite parti care mai pot fi utilizate, sau se pot repara, vor fi folosite pentru piese de tip reconditionate.

A aparut si o metoda noua, prin instalarea unei Cutii Galbene pe scara blocului unde se aduna baterii uzate, dar si acumulatori defecti de telefoane mobile. Se stie ca aceste baterii polueaza mediul foarte puternic, de aceea o astfel de optiune, pentru o cutie galbena este salutara, pentru ca toata lumea are baterii sau acumulatori acasa.

Industria bateriilor este o industrie foarte importanta, pentru ca orice baterie sau un acumulator este un aparat care inmagazineaza energia electrica. Energia electrica este in zilele noastre folosita la maxim in orice tip de activitate. Desigur, telefonia mobila ofera varianta acumulatorilor, fara care telefoanele nu pot functiona.

Descarcarea sau deteriorarea acestor acumulatori fac telefonul nefunctional. Daca utilizatorul telefonului doreste sa inlocuiasca doar acumulatorul deteriorat, trebuie sa stie ca acesta nu se va arunca, este mai mult o obligatie sa nu il arunce, ci sa il ofere celui de la care cumpara un acumulator nou, sau direct unei firme de reciclare.

Este spiritul civic, care trebuie sa prevaleze. Unii utilizatori fara spirit civic ar putea sa spuna: ce sa mai fac cu un acumulator defect, il arunc pur si simplu la un gunoi…Nu! Vor spune toti care stiu ca daca arunca acesti acumulatori, natura va suferi, pentru ca nu este un gunoi biodegradabil.

Inca o data, nu aruncati deseurile IT niciodata la un gunoi cu celelalte tipuri de deseuri.

Aceste deseuri IT sunt desigur reciclabile si trebuie deci depozitate intr-un gunoi special, sau duse la firme de reciclare. Desigur si acumulatorii de telefoane mobile sunt deseuri IT de acest tip, pot fi reciclati, si in niciun caz nu trebuie aruncati daca au vreun defect.

Toti utilizatorii de telefoane mobile trebuie sa stie despre firmele de reciclare, dar trebuie informati cat mai exact despre acestea, prin campanii mai agresive, chiar uneori si prin amenzi, in cazul in care arunca acumulatorii defecti la intamplare.

Colectarea si reciclarea deseurilor IT este o industrie in plin avant, care va contribui decisiv in reducerea poluarii mediului inconjurator, prin garantarea unor servicii de adunare a acestor deseuri. Sa fim foarte atenti, pentru ca daca suntem atenti cu viata noastra, atunci cand folosim tehnologia, nu ne va fi afectata calitatea vietii prin poluarea atat de distructiva.

0 Shares
You May Also Like