Sfaturi pentru achizitia de diamante

Alegeti un diamant fluorescent “No” sau “Puternic” si evitati diamantele fluorescente “Strong”. Alegeti un diamant cu proportii “foarte bune” sau “bune”. Alegeti un diamant de finisare «Foarte buna» sau «Buna»  si evitati finisajul descris ca «Mediu» sau «Poor» (imperfect).

Solicitati o factura de achizitie. Daca cumparati un diamant fara o factura, aveti urmatoarele riscuri:

Vanzatorii fara scrupule pot vinde moisonita (sau un substitut de diamant) in loc de diamant si nu veti avea nici un fel de rambursare, banii dumneavoastra vor fi fost pierduti.

Achizitionarea unui diamant fara o factura, poate fi de pe piata neagra, piata ilegala, si exista sanse mari de a finanta in mod indirect achizitiile de arme gest in anumite tari africane, in cazul in care exista conflicte armate (Angola, Sierra Leone, Cote Ivory, etc …).

Aceste diamante sunt cunoscute ca diamante de razboi, diamante de rusine (schimb de diamante pentru arme). Exista mai multe tipuri de diamante.

Cumpararea unui diamant fara o factura, implica, de asemenea, neplatirea TVA, este strict interzisa si este pedepsita. Servicii fiscale si vamale au brigazi speciale pentru a urmari evazionistii si pot fi consecinte importante (atat pentru cumparator si compania care a vandut diamantul): un apel telefonic, un extras de cont , urmele  ramase sunt numeroase pentru a ajunge la fraudari.

A cumpara un diamant fara factura inseamna sa iti asumi ca vanzatorul poate vinde un diamant care vine de la un jaf si ca societatea vinde diamante si pietre pretioase furate: cum sa dovedeasca buna lor credinta la justitie fara dovada cumpararii (fara factura)?

Nu permiteti persoanelor fara scrupule sa  abuzeze de dvs. sau anumite discursuri care va promit ca, daca veniti la Anvers pentru a va cumpara diamantul, puteti plati “fara TVA”: este fals si ilegal!

O persoana care cumpara un produs intr-una din tarile membre ale Comunitatii Europene trebuie sa plateasca pentru produsul sau TVA inclus (exista anumite exceptii pentru anumite produse, dar diamantul nu face parte din acestea).

Nu transformati acel moment magic si unic intr-un iad judiciar sau criminal, sub pretextul ca ati vrut sa salvati niste euro!

Daca dupa ce ati citit aceste randuri, unii dintre voi inca sunteti “tentati” sa cumparati un diamant fara o factura, ne temem ca nu va putem fi de folos. Altfel, vom fi fericiti sa va insotim in acel moment unic, sa va sfatuim si sa va ajutam sa alegeti “diamantul” care va convine cel mai bine.

Exista reduceri? Raspuns: foarte rar … Feriti-va, deoarece companiile (sau anumite site-uri), care ofera diamante la preturi extrem de mici au ceva de ascuns; In cazul in care un diamant de calitate ar putea fi cu discount se va auzi in media. Poti cumpara o masina noua, un computer sau o noua casa cu 30 sau 60% mai mica decat valoarea sa?

Este recomandat sa alegeti diamante a caror puritate este intre IF si SI2 si culoare intre D si I. Diamonds (D-IF) sunt consecinta rare si scumpe.

Notiunea de puritate si de culoare a fost inventat de om, in scopul de a clasifica diamantele, nu uita ca, chiar si un profesionist avizat va avea dificultati in a distinge intre o culoare D sau E, si este imposibil sa se defineasca ochiul diferentei intre o puritate VVS si VS. In ceea ce priveste VVS examinarea la microscop este esentiala pentru a vedea incluziuni.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply