Cum trebuie sa fie relatia dintre client si un avocat penal

Avand in vedere contextul socio-economic, consultarea unui avocat penal sau de orice alta natura este obligatorie, mai ales daca stiti ca aveti probleme cu legea. Demersul alegerii unui avocat penal este un aspect foarte important care va ajuta sa evitati sau sa solutionati cu succes unele probleme de natira penala cu care va confruntati.

De cele mai multe ori, clientii unui avocat apeleaza la acesta doar in momentul in care are o problema de rezolvat. Un avocat poate „repara” o situatie juridica care deja exista. Putine sunt persoanele care apeleaza la ajutorul unui avocat inainte de a i se intampla ceva.

De multe ori, clientii aflati in diferite situatii ce necesita ajutorul unui avocat apeleaza la acesta sub presiunea timpului,insa pentru ca niciodata nu stiti cand va puteti trezi cu o problema de natira juridica, este indicat sa aveti un avocat pentru a va consulta mereu in probleme care ar putea sa apara.

Consultarea unui avocat penal la timpul potrivit va poate scuti de multe neplaceri. Nu degeaba alegerea unui avocat nu este deloc simpla, insa nu putem afirma ca este si o misiune imposibila. Un aspect important in alegerea avocatului este data de consultarea acestuia in tabloul avocatilor.

Chiar daca tarifele avocatilor difera foarte mult, nu exista insa si tarife minime. Fiecare regiune poate publica o lista cu tarife orientative. Ca si pregatire, experienta sau specializare, avocatii sunt foarte diferiti, atat ca modalitate de abordare a cazurilor cat si ca tipologie umana.

De aceea trebuie sa va ganditi foarte bine inainte de a-l alege. Puteti merge pe recomandarea unui prieten daca aveti incredere in acesta. Calitatea de avocat o pot avea doar persoanele inscrise in tabloul baroului din care face parte avocatul, de aceea trebuie sa verificati inainte de a face alegerea finala.

Va trebui sa aveti in vedere si faptul ca avocatul nu este obligat sa va preia cazul, deoarece acesta are libertatea de a-si alege clientii in functie de convingerile si principiile proprii. Astfel, un avocat penal poate sa isi refuze clientul si in situatia in care considera ca rezolvarea cazului nu poate avea loc intr-un timp rezonabil.

Este foarte important sa retineti faptul ca nici o speta nu este identica cu alta, fiecare caz avand componente care il diferentiaza ca si grad de dificultate sau complexitate.

Cum sa nu ganditi

Nu porniti la drum cu convingerea ca daca avocatul a rezolvat o speta asemenatoare cu a voastra la fel se va intampla si in acest caz. Relatia dintre un avocat penal si clientul sau trebuie sa se bazeze pe incredere, adica clientul trebuie sa ii spuna aparatorului absolut tot despre cazul sau si sa nu-i ascunda acestuia nimic.

Aspecte pe care tu le consideri neimportante pot cantari foarte mult in luarea deciziei finale, asa ca nu trebuie sa ii ascunzi nimic avocatului si sa fii deschis. Doar dupa ce profesionistul are toate datele problemei va putea sa construiasca un caz solid.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply