Ponturi pentru fotografii de nunta incepatori

0 Shares
0
0
0

,,Ajutor, este prima nunta pe care o fotografiez! …Ajutati-ma cu niste ponturi, va rog!,,

E o solicitare pe care o putem vedea pe diverse forum-uri, iar cateva sugestii oferite celor începatori în aceasta bransa- a fotografilor de nunti – ar fi:

  1. Creaza o lista cu principalele cadre dorite de miri, cu persoanele pe care le doresc în prim plan sau un anumit grup pe care îl doresc în albumul lor de nunta.
  2. O zi colorata, plina de veselie poate deveni una haotica, mai ales într-o familie mare, ori o nunta cu mai multi invitati. Astfel, cei doi miri pot desemna un prieten, ori o ruda care sa se ocupe de acest aspect, sa îi organizeze putin pe invitati, astfel încat cei doi miri sa fie cat mai prezenti si la petrecere, nu doar în poze.
  3. Cerceteaza putin locatia, locurile din jurul restaurantului înainte de ziua cea mare. Chiar daca poate unii fotografi de nunta nu o fac, e bine de stiut unde mergi, sa ai o idee despre ce decoruri poti folosi, de cata lumina vei dispune, si alte detalii ajutatoare.
  4. Pregatirea- este cheia cea mai importanta în ceea ce priveste fotografiile de nunta. Ar trebui sa ai un plan B, în cazul vremii nefavorabile, sa ai bateriile încarcate, cardurile de memorie goale, sa ai ruta pregatita pentru întreaga zi si sa fii mereu cu un pas înainte. În cazul în care ai posibilitatea, fa niste teste cu cateva zile înainte de ziua cea mare.
  5. Opreste sunetul aparatului foto, acesta fiind unul deranjant mai ales în momentele importante- în timpul unui discurs, al marelui Da, al unui sarut delicat dintre cei dori miri.
  6. Stabileste asteptarile cuplului înca de la început. Cate fotografii vor, care anume le vor printate, daca doresc sau nu albume, ce anume vor sa fie înregistrat, si evident costurile pe care ei trebuie sa le suporte.
  7. Fotografiaza micile detalii – verighetele, spatele rochiei, pantofii, florile, meniurile sau cardurile de la masa, momentele de tandrete sau animalul de companie, domnitele cu flori ori lacrima calda a bunicii.
  8. Foloseste doua aparate foto. Poti sa ceri, sa împrumuti sau chiar sa cumperi, doua aparate, cu obiective diferite.
  9. Ar trebui sa mai iei cu tine un fotograf nunta iasi (mai ales daca evenimentul e unul mare, cu multi invitati) pentru a te ajuta sa cuprinzi cat mai multe momente, din cat mai multe locuri, astfel încat sa reduce din presiunea de a fi pretutindeni mereu.
  10. Învata cum sa folosesti lumina – blit sau lumina difuza. În multe biserici lumina este foarte slaba. Daca îti este permis sa folosesti blitul, trebuie sa te gandesti sa îti achizionezi un flash diffuser.
  11. Fotografiaza în format RAW, astfel încat sa ai posibilitatea sa procesezi fotografiile, ulterior mai usor.
  12. Afiseaza cateva poze la petrecere, printate sau pe un ecran mai mare, si creaza astfel o atmosfera amuzanta si un plus de autenticitate, nu doar nuntii ci si tie ca fotograf de nunta, diferit.
  13. Ia în considerare fundalurile si gaseste unele care sa tea jute sa faci poza perfecta, si foloseste-te de ceea ce ai la îndemana, astfel încat sa dai o nota personalizata pozelor tale.
  14. Chiar daca vei gasi unele poze care nu îti satisfac asteptarile, aminteste-ti ca ele pot fi usor modificate si poate chiar acelea te vor ajuta sa adaugi cadre interesante în album.
  15. Schimba-ti punctul de vedere si perspectiva, cateva din fotografiile tale sa fie astfel mai diferite (chiar daca majoritatea sunt cat se poate de normale), de foarte jos, ori de foarte sus, sau din unghiuri largi.
  16. Fotografiile de grup, nelipsite de la o nunta, sunt usor de realizat mai ales la iesirea din biserica, dupa ceremonia religioasa, ori daca restaurantul este undeva la etaj, sau poate reusesti sa prinzi cati mai multi invitati la taierea tortului.
  17. Posibilitatea de a face poze simultan este foarte utila, mai ales pentru ca poza dupa poza formala, cand toata lumea s-a relaxat, este una reusita.
  18. Atunci cand faci poze în exterior dupa ceremonie, sau în unele cadre, probabil folosesti blitul atasat. Uneori e indicat sa reduci intensitatea pentru a nu distruge pozele cu prea multa lumina, alteori cand ai umbre, sau lumina e în spate trebuie sa ai blit-ul pornit.
  19. Asteapta-te la ceva neasteptat, deoarece neprevazutul este comun la majoritatea evenimentelor, ceea ce da o nota deosebita fiecarei nunti. Fie mireasa uita ceva, nu se gasesc verighetele, cineva plange, ploaia nu se mai opreste, dar nu uita ca toate acestea sunt trecatoare si evenimentul va fi unul reusit, si tu un fotograf de nunta cu experienta.
  20. Distreaza-te cat de mult poti, zambeste, fa uneori haz de necaz, astfel încat nu doar tu sa te relaxezi ci si invitatii si chiar mirii pe care îi fotografiezi sa simta energia ta pozitiva si sa se binedispuna.
0 Shares
You May Also Like

EvenimenteSali de nunti in stil asiatic

Stilul asiatic este unul dintre cele mai romantice, fiind foarte preferat de cuplurile tinere, tocmai datorita simplitatii acestuia.…