De ce tigara electronica scoate zgomote si scuipa lichid

Tigarile electronice au devenit de multi un trend in lumea intreaga, considerate ca fiind cea mai buna alternativa la tigarile clasice. Este cel mai eficient mod de a va lasa de acest obicei nesanatos si este in acelasi timp mai economic din punct de vedere financiar. Este bine cunoscut faptul ca preturile la tutun au crescut si continua sa creasca anual, tot mai multi consumatori fiind fortati sa renuntate la aceasta rutina greu de controlat.

Se intampla deseori ca noii utilizatori de tigari electronice sa fie tulburati de anumite zgomote atunci cand le utilizeaza. Nu este un motiv de ingrijorare deoarece in timp veti observa ca sunetele sunt normale.

De ce se pocneste tigarea electronica atunci cand fumez?

Daca sunteti utilizator, atunci cu siguranta ati auzit  cel putin o data acele zgomote atunci cand inhalati. De aceea este important sa stiti cauzele care le pot genera si ce trebuie sa faceti ca sa le remediati:

  • Incalzirea lichidului – atunci cand vapati, lichidul din interiorul atomizorului trece printr-o rezistenta electrica care se incalzeste, proces in urma caruia se trasforma in vapori. Daca inhalati rapid, acesta va scoate un zgomot pe masura ce il va transforma in vapori.
  • Rezistenta– acestea sunt realizate din diferite materiale. Rezistentele cu plasa au fost create special pentru a incalzi mai mult lichid la o viteza mai mare, fiind motivul pentru care zgomotele se vor auzi atunci cand este folosita. Mai ales pentru noile piese, sunetul va fi mult mai prezent in primele de zile de utilizare, in timp diminuandu-se simtitor.
  • Tipul de lichid – modul in care este preparata reteta de lichid poate fi un motiv in plus pentru producerea zgomotelor. Nivelul de VG si PG determina vascozitatea lichidului, de aceea o combinatie de 50 – 50% sau mai mult PG va avea un sunet mai puternic. In concluzie, cu cat lichidul este mai gros, cu atat zgomotele vor fi mai scazute, insa trebuie sa va asigurati ca device-ul detinut poate face fata la vascozitate, existand riscul de a infunda si a arde mai repede rezistenta daca aceasta nu a fost facuta pentru astfel de lichide.
  • curge lichid – acest lucru poate fi din cauza unei fisuri in atomizor. Acesta trebuie inlocuit imediat pentru a nu defecta intregul device. In plus lichidul mai poate curge si pe mustiuc daca bateria este descarcata sau arderea nu a fost realizata corect.

Este important sa cunosteti cat mai bine toate elementele unei tigari electronice pentru a stii cum sa le inlocuiti sau reparati si sa evitati producerea zgomotelor atunci cand este folosita.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply