Inchiriere masini versus utilizare masina personala

Inchiriere masini versus utilizare masina personalaAutomobilul personal pare sa fie astazi cea mai importanta resursa de care putea beneficia vreodata specia umana. Fie ca vorbim despre sesiuni de cumparaturi, fie despre plecari in vacante, si chiar despre a cumpara o paine de la doua blocuri distanta, se pare ca nimeni nu mai vrea sa lase din mana volanul propriei masini.

De aceea, pentru a veni si in intampinarea celor care nu beneficiaza de acest avantaj, in ultima perioada a luat nastere un concept foarte bine structurat, si anume cel numit rent-a-car, un domeniu cu utilizare maxima in toata tara, in toate marile orase ale acesteia. Indiferent unde anume ati cauta, veti ramane uimiti de cat de mare este amploarea fenomenului, internetul generand spre exemplu zeci de rezultate doar in cazul unei simple cautari de tipul servicii de inchirieri auto Cluj .

Parea greu de crezut odata faptul ca acest domeniu va avea succes la public, insa iata ca a devenit un fapt real, si mai mult decat atat, acesta se afla in plina concurenta cu segmentul de achizitii de masini personale. Da, da, pentru cei care credeau ca nu poate exista o polemica in acest sens, iata ca se poate face un adevarat studiu de caz si in ceea ce priveste competitia dintre masina personala si un astfel de serviciu, indiferent daca vorbim despre inchirieri auto Cluj, Iasi, Timisoara sau Bucuresti.

Fara indoiala, daca am fi intrebati ce varianta am prefera, majoritatea dintre noi am inclina balanta in favoarea conducerii masinii personale, in detrimentul inchirierii acesteia, dat fiind faptul ca titlul de proprietate are un cuvant greu de spus in vremurile pe care le traim. Haideti insa sa vedem impreuna care ar fi punctele pro si contra pe care le putem bifa pentru fiecare dintre variantele de utilizare ale unui automobil, privitor la cele expuse anterior.

Este adevarat faptul ca oricine isi doreste sa se afle in spatele volanului unei masini puternice si scumpe, insa tot la fel de adevarat este si faptul ca nu cu totii ne putem permite acest lucru. Pentru a avea o masina performanta, ca cele pe care le vedem in centrul atentiei in cadrul saloanelor auto, trebuie sa scoatem din buzunare sume ce se apropie de ordinul miilor sau chiar al zecilor de mii de euro. In acest caz, un serviciu de inchiriere auto, ne poate pune la dispozitie aceste modele, pe bani mult mai putini, astfel incat acest criteriu al opulentei sa fie intrutotul acoperit.

Orice conducator auto isi doreste o masina noua, nu-i asa? Corect! Ca si in cazul femeilor, tot ceea ce este nou, este si foarte apreciat. Suntem fiinte vii care se plictisesc repede si isi doresc in permanenta o schimbare. In mod cert, atunci cand conducem acelasi autoturism pentru perioade mari de timp ajungem sa ne obisnuim cu caracteristicile tehnice ale acestuia, ceea ce este un lucru foarte bun din punct de vedere al cunoasterii propriei masini, insa la un moment dat poate interveni plictiseala sau monotonia, simtiri ce vor conduce ulterior, in mod inevitabil, la dorinta arzatoare de schimbare.

Iata ca si in acest caz inchirierea unei masini se poate dovedi a fi benefica, dintr-un parc auto putand alege dintr-o varietate de modele nu doar una, ci oricate masini ti-ai dori sa conduci, fireste, pe rand. In acest fel te poti adapta destul de lejer ambelor tipuri de transmisii cu care vin dotate masinile propuse, in speta atat cu transmisia manuala, cat si cu cea automata, putand considera aceasta perioada de utilizare ca fiind una de experienta practica, pana la achizitionarea propriului autovehicul.

Masinile care se regasesc in parcurile auto sunt de obicei prietenoase cu mediu, fiind unele dintre modelele noi, ceea ce nu putem spune despre majoritatea masinilor personale pe care le vedem circuland pe strazile aglomerate ale oraselor noastre. Din acest motiv, pe langa beneficiul pe care inchirierea unei masini ni-l poate aduce noua, iata ca putem regasi si beneficii la nivel de intretinere a mediului, caruia intr-un final toata lumea a acceptat sa-i acorde o mica parte din “pretioasa” sa atentie.

Tot din categoria “pro” pentru serviciul de inchirieri automobile putem mentiona si faptul ca in conditiile in care planuiesti o vacanta sau un concediu, sau chiar un week-end undeva departe de aglomeratia orasului, aceste autoturisme te pot ajuta foarte mult, mai ales daca masina personala se afla in service sau daca aceasta nu exista in mod fizic, sub nicio forma.

Daca cele expuse anterior v-au convins sa renuntati pentru o perioada la utilizarea frecventa a masinii personale in favoarea utilizarii rationale, la intervale regulate de timp a unei masini inchiriate, sau daca intr-adevar aveti nevoie de o masina pe care sa o puteti utiliza in cazul iesirilor cu prietenii, poate ca ar prinde bine si o recomandare in acest sens.

Compania Cars4rentCluj.ro este una dintre cele mai bine dotate firme specializate pe acest segment de piata, beneficiind de pareri din cele mai bune venite din partea utilizatorilor. Ca sa va puteti decide cu privire la modelul ales, site-ul www.cars4rentcluj.ro va pune la dispozitie toata baza de date cu privire la masinile disponibile.

De aici va puteti informa cu privire la starea acestora si la reviziile efectuate, precum si cu privire la preturile de inchiriere, astfel incat sa puteti gasi intr-un mod rapid si eficient masina potrivita necesitatilor dumneavoastra.

Alte stiri actuale :

1. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost este ”Maşina Anului 2013 pentru Femei”
2. OFICIAL: BMW i3, toate informaţiile cu prima maşină electrică BMW de mare serie
3. Cum functioneaza sistemul de tractiune integrala 4MATIC pe gama de masini compacte Mercedes-Benz
4. Audi va atinge în 2013, cu doi mai devreme decât era prevăzut, ţinta de 1.5 milioane de maşini vândute
5. “Asigurare divină” pentru maşini a devenit oficială
6. Mercedes va utiliza materiale compozite pe viitorul E-Klasse

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply