Informatii utile despre incalzirea electrica prin pardoseala

Informatii utile despre incalzirea electrica prin pardoseala
Atunci cand isi construiesc sau cand isi modernizeaza locuintele, oamenii opteaza pentru automatizari pardoseala Salus, pentru ca isi doresc sa se poata bucura de beneficiile incalzirii prin pardoseala, asa ca vom discuta despre acest aspect in cele ce urmeaza.

Incalzirea prin pardoseala poate ajuta la mentinerea incalzirii pardoselilor si a incaperilor si ofera o alternativa la radiatoare. Exista doua tipuri principale de incalzire prin pardoseala: electrica, cunoscut si ca sistem uscat, si incalzire prin pardoseala de apa, denumita si sistem umed.

Cum functioneaza un sistem electric de incalzire prin pardoseala?

Intr-un sistem electric, o serie de fire electrice sau covoare de incalzire sunt instalate sub pardoseala.  Sistemele electrice variaza in functie de putere, de la aproximativ 100W la 200W pe metru patrat. Dar sistemul si puterea pe care o alegeti depind de:

  • dimensiunea si forma camerei;
  • cat de bine este izolarea incaperii;
  • care este podeaua de sub ea;
  • tipul de pardoseala pe care o veti avea in partea de sus.

Incalzirea prin pardoseala electrica este pusa de obicei pe partea superioara a unui strat de izolatie a pardoselii pentru a asigura ca, caldura se deplaseaza mai degraba in sus decat in ​​jos. Acesta este asezat mai intai pe un strat de sapa (din nisip si ciment) sau din lemn suspendat (placi de pardoseala pe grinzi), pentru a se asigura ca suprafata este complet plata.

Firele de incalzire sunt apoi conectate la reteaua de alimentare. Acesta va include, de asemenea, un senzor pentru reglarea temperaturii. Apoi, puteti utiliza un termostat pentru a controla temperatura si pentru a seta sistemul sa fie pornit sau oprit.

Ce temperatura trebuie sa fie incalzirea prin pardoseala electrica?

Sistemele electrice se vor desfasura in medie la aproximativ 25-31 ° C. Dar va depinde, in parte, de tipul de pardoseala pe care doriti sa o aveti si de ce e podea dedesubt.

Unde poate fi instalat un astfel de sistem de incalzire prin pardoseala?

Puteti sa-l instalati oriunde puteti obtine o sursa de alimentare. Dar, deoarece sistemele electrice sub pardoseala pot fi mai costisitoare pentru a functiona si mai putin puternice decat sistemele de apa, ele sunt in general mai potrivite pentru incaperile mai mici, cum ar fi baile.

Cum instalati covorase sau fire electrice de incalzire prin pardoseala?

Carligele sunt alcatuite dintr-o serie de fire care sunt atasate la un covor la intervale egale. Acestea pot fi asezate pe o suprafata neteda si etajata, iar izolatia asezata pe partea superioara.

Sistemele cu cabluri libere nu vin pe o rola, deci pot fi puse oricum doriti. Acest lucru le face mult mai flexibile. Cu toate acestea, veti dori sa va asigurati ca firele sunt distantate uniform, iar in ceea ce priveste caldura, veti dori sa va asigurati ca aceasta va fi distribuita uniform pe podea.

Deoarece sistemele electrice sunt in general destul de subtiri si usor de montat, ele pot fi mai usoare si mai putin greu de instalat intr-o incapere existenta decat un sistem de incalzire umed, care necesita un spatiu pentru conducte si ar putea implica ridicarea podelei.

Majoritatea oamenilor aleg sa angajeze o companie profesionala sau un comerciant pentru a instala incalzire prin pardoseala. Profesionistii sunt cei mai in masura sa recomande ce sistem sa instaleze si cum sa pregateasca podeaua.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply