La ce sa fiu atent cand imi cumpar o centrala termica

La ce sa fiu atent cand imi cumpar o centrala termicaSa beneficati de incalzirea locuintei la temperatura pe care v-o doriti este ideal in perioadele in care temperaturile sunt scazute. Tot mai multe persoane isi cumpara centrale termice pentru a putea regla in locuinta temperatura pe care si-o doresc si de a putea beneficia de apa calda atunci cand au nevoie.

Centralele termice nu pot fi alese la intamplare. Ele trebuie alese in functie de anumite aspecte.

Cand va hotarati sa faceti o astfel de achizitie, luati in considerare suprafata pe care trebuie sa o incalziti. Aceasta suprafata trebuie calculata cu atentie si apoi, centrala termica este aleasa in functie de puterea necesara. Exista astfel centrale termice cu o putere de 24 kW, 28 kW, 30 kW, 35-37 kW, 40-45 kw sau 60-65kW. Luati in calcul acest aspect si retineti ca acest calcul este unul aproximativ.

Un alt aspect demn de luat in considerare este tipul de combustibil pe care urmeaza sa-l folositi. In aceasta privinta deseori nu aveti de ales, deoarece tipul de combustibil folosit este in functie de zona. Alegerea se poate face in momentul in care intr-o anumita zona se pot folosi mai multe tipuri de combustibili si trebuie sa optati pentru unul din ele. Tipurile de combustibil intalnite sunt: gazul metan sau petrolier lichefiat, combustibilul lichid sau solid sau electricitatea.

Un alt aspect demn de luat in calcul este cel al modului in care sunt evacuate gazele de ardere. Aici sunt doua posibilitati si anume: tirajul fortat si tirajul natural. Cand locuiti la casa puteti opta pentru un anumit tip de tiraj, insa cei care locuiesc la bloc au o singura optiune si anume tirajul fortat.

Daca doriti o centrala termica, trebuie sa luati  in considerare si tipul de locuinta pe care doriti sa-l incalziti in ideea de a folosi tipul de centrala potrivit. Pentru proprietarii de apartamente sunt recomandate centralele de perete, care asa cum am amintit au un tiraj fortat. Proprietarii de case sau vile pot opta mai degraba pentru centralele termice pe pardoseala. De ce? Pentru ca montate pe pardoseala ele au putere mai mare si asigura o mai buna incalzire.

Un alt aspect demn de luat in seama este folosirea mai multor consumatori simultan. Pentru a nu avea probleme in genul celora in care se opreste apa calda la baie cand o folositi  pe cea de la bucatarie, se poate opta pentru o centrala termica ce are incorporat un boiler care asigura o rezerva de apa calda menajera pentru astfel de situatii.

Cei care se gandesc sa faca o astfel de achizitie, pot alege tipul de centrala potrivit de pe http://www.epinvest.ro/centrale-termice-conventionale. Gama de produse este deosebit de variata si se poate opta pentru ceea ce e mai recomandat pentru o anumita locuinta. In plus, veti avea surpriza sa gasiti pe acest site si alte echipamente sau utilaje care v-ar putea fi de un real folos.

Nu uitati ca o astfel de centrala nu poate fi montata si pusa in functiune de oricine. Cei care pretuiesc viata vor alege o persoana specializata in astfel de activitati astfel incat totul sa se faca in cea mai mare siguranta.

Alte stiri actuale :

1. Inspiratie: obiecte de decor cu aer primavaratic
2. Casa solară pentru orașe, proiect dezvoltat de studenți români
3. Interior Trend Show 2014
4. Decoreaza-ti casa in tonuri primavaratice
5. Iti place sa decorezi? Cum sa transformi pasiunea pentru design in meserie

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply