Oare vom avea vreodata agricultura performanta

Oare vom avea vreodata agricultura performantaIn timp ce agricultura din tarile civilizate este supertehnologizata , la noi inca se lucreaza pamantul cu plugul manual tras de cal sau bou. In majoritatea tarilor Uniunii Europene  , locuitorii zonelor rurale sunt posesori de motocultoare performante sau de tractoare cu pilot automat si aer conditionat , pentru propietarii de suprafete mari de teren.

In judetul meu sunt vandute motocultoare si tractorase second-hand aduse din strainatate la niste preturi exorbitante si cu o garantie de numai sase luni. Toate sunt modele uzate moral , vechi de cel putin zece ani iar firmele care le vind le-au luat la pret de fier vechi de acolo , vanzandu-le cu un adaos comercial de minimsuta la suta.

In toata “jungla” comerciantilor de utilaje agricole noi sau second-hand , avem norocul sa mai gasim si cativa comercianti corecti (cum sunt cei de pe  ( http://motocultoare-motosape.blogspot.com ) , care au motocultoare noi , ieftine si cu termen de garantie de ordinul anilor.

Traim intr-o tara cu terenuri exceptionale pentru agricultura dar  de aproape un sfert de secol   suferim de o ignoranta accentuata a clasei politice conducatoare , vis-a-vis de acest segment al economiei nationale , singurul care are un potential extraordinar.

In loc sa acorde subventii consistente micilor producatori , asa cum procedeaza conducatorii majoritatii tarilor Uniunii Europene , alesii nostri nu stiu cum sa impoziteze munca taranilor sau sa-i sufoce pe cei cativa intreprinzatori cu o birocratie iesita din comun.

Majoritatea acestor conducatori ai societatii care put de atata incompetenta , au ramas cu mentalitatea afacerilor cu terenuri din primul deceniu al acestui secol , superprofitabile la acea ora. Atunci s-au imbogatit peste noapte o multime de escroci , geambasi de case si terenuri care , ulterior , sponsorizand campaniile electorale a diverse partide au ajuns deputati.

Calitatea majoritatii membrilor acestui Parlament fals (deoarece mai putin de jumatate din electorii romani au participat la alegeri) este execrabila. Deja multi dintre ei au inceput sa intre la parnaie pentru diverse gainarii , dar sunt sigur ca daca i-ai lua la bani marunti , nici macar unul nu va fi gasit curat.

Privesc cu scarba nedisimulata disperarea acestora de a strange averi colosale pentru hoiturile lor si ale progeniturilor , fara teama de Dumnezeu , calcand in picioare nivelul de trai al omului simplu. Cred ca daca ar putea , si-ar vinde si sufletul pentru spagi si comisioane ilegale.

Fara deosebire de culoarea politica , toti sunt o apa si un pamant , puterea si banii contaminandu-le creierele spalate de prea multe scoli inalte. Scoli pe care le-au absolvit inutil , investitia fostului stat socialist in educatia lor fiind falimentara , fapt demonstrat de haosul actual existent in societatea romaneasca , datorat incompetentei acestor “conducatori”.

Alte stiri actuale :

1. Agricultura romaneasca, un domeniu competitiv in 2014?
2. Fermierii: Noua legea privind vânzarea terenurilor agricole încurcă piaţa funciară
3. Agricultura românească, un domeniu competitiv în 2014?
4. Agricultura, locomotiva comerţului în 2013
5. Senatul respinge cererile de reexaminare a OUG privind camerele pentru agricultură şi a legii care desfiinţează inspectoratele pentru calitatea seminţelor
6. Consiliul Judeţean stabileşte preţul mediu pentru produsele agricole, în funcţie de care se va face impozitarea pe veniturile din arendă

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply