De ce sa decorezi un brad de Craciun?

0 Shares
0
0
0

De ce sa decorezi un brad de Craciun

In timpul Craciunului, se sarbatoreste nasterea Domnului Isus Hristos, de aceea aflam care este data corecta pentru a plasa bradul.

Din prima parte a lunii decembrie, incepe Adventul, data la care incep sa fie puse ornamentele si mai ales bradul de Craciun. Cumpara brazi artificiali ieftini si alege varianta potrivita pentru tine!

Una dintre traditii este de a pune bradul de Craciun cu intreaga familie, desi unul dintre pasii importanti de care trebuie sa tineti cont este sa stiti data la care ar trebui sa o faceti si, de asemenea, cand trebuie sa fie indepartat din casa.

In timpul Craciunului este sarbatorita nasterea Domnului  Isus Hristos, astfel incat data corecta pentru a pune  bradul in casa si a-l decora conform religiei este 1 decembrie,cand incepe Adventul, perioada de pregatire pentru sosirea lui Isus.

Trebuie remarcat faptul ca in tari precum Italia se obisnuieste sa se plaseze bradul pe 8 decembrie, ziua Neprihanitei Conceptii. Pentru a scoate bradul din casa  nu exista o data oficiala, desi multe teorii coincid cu data de 6 ianuarie.

Filmul de Craciun

Dupa cum este obisnuit in tari precum Spania, populara serie animata a The Simpsons sunt prezente in orice moment si acest lucru nu a fost o exceptie, deoarece intr-una dintre specialele  serii de filme si desene animate de Craciun au subliniat modul in care a aparut traditia de a pune bradul iconic de Craciun. In toata lumea , inca de la inceputul lunii decembrie si pana in ziua de Craciun inclusiv, ruleaza pe tv seria filmelor de Craciun, atat de adorate de oameni, an de an.

Originea alternativa

Potrivit unor biserici crestine, 25 decembrie a fost data observata de paganii antici ca ziua nasterii unei deide pagane, asociata cu zeul soarelui. Regina Semiramis (inrudita cu Nimrod)si adeptii ei au sustinut ca, pe 25 decembrie, un copac vesnic verde va incolti in timpul noptii dintr-un ciot uscat din Babilon si ca Newerod se va intoarce in secret in fiecare an, la aceleasi date, pentru a lasa un cadou pe acel copac.

Dar pentru a converti popoarele pagane la crestinism, Biserica Catolica a stabilit data de 25 decembrie ca data a nasterii lui Isus. Astfel, in loc sa sarbatorim un zeu pagan, s-ar sarbatori Dumnezeul crestin.

Bradul de Craciun – povesti

Pomul Pruncului Isus Legenda spune ca, in prima jumatate a secolului al VIII-lea, un stejar pe care paganii il considerau sacru a cazut pe un brad. In mod miraculos, a ramas intacta, astfel incat pomul pruncului Isus a fost proclamat. Forma sa triunghiulara se spunea ca este reprezentativa pentru Sfanta Treime.

Bradul crestinismului O poveste foarte asemanatoare cu cea anterioara spune ca, tot in secolul al VIII-lea, calugarul englez Winfrid a taiat in Ajunul Craciunului un stejar care a fost folosit in festivitatile pagane pentru a oferi vieti in sacrificiu. In acelasi loc a incoltit in mod miraculos un brad,asa ca s-a decis sa se ia acel copac ca pe o emblema a crestinismului.

Arborele luminos O alta legenda ne duce inapoi la regele Arthur. Se spune ca Persifal, unul dintre cavalerii Mesei Rotunde, a descoperit un copac plin de lumini stralucitoare, care se misca ca stelele.

De asemenea, scriitorul german Goethe, in cartea sa “Werther“,a facut referire la un tufis cu frunze plin de bomboane si figuri religioase.

0 Shares
You May Also Like