Totul despre celulita

Totul despre celulita
Una dintre cele mai mari probleme ale unei femei este fara doar si poate celulita, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre celulita, despre factorii care provoaca aparitia acesteia, dar si despre cum se poate trata.

Mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca aceasta apare de regula datorita unor schimbari sub aspectul cantitatii si compozitiei grasimii din celulele adipoase, dar si datorita schimbarilor tesutului coectvi.

Aceste schimbari se presupune ca sunt provocate de modificari ale circulatiei sanguine si ale vaselor de sange in tesutul subcutanat, si se presupune deasemenea ca sunt influentate de hormoni si gene, si ca sunt accentuate de o viata sedentara dar si de obezitate.

Atunci cand discutam despre celulita trebuie mentionat faptul ca peretii de colagen fibrosi ai septului revin rigizi datorita faptului ca se ingroasa, iar septurile rigide se unesc pentru a produce bule de grasime mai mari si forma neregulata.

De precizat este faptul ca obezitatea contribuie foarte mult la aparitia celulitei, pentru ca astfel creste volumul de grasime care este prins in bulele de grasime de forma neregulata.

Conform mai multor studii realizate odata cu trecerea timpului, celulita este prezenta de regula in cazul femeilor anglo-saxone, si este mai putin prezenta in cazul femeilor de culoare sau in cazul femeilor asiatice.

Tot studiile au aratat faptul ca femeile care traiesc in zona mediteraneana se confrunta cu celulita din zona coapselor, pe cand femeile din arealul celtic se confrunta cu celulita din zona abdominala.

Un amanunt foarte important este acela ca activitatea musculara redusa, dar si masa musculara care se asociaza cu viata sedentara sunt factori care agraveaza celulita si care afecteaza circulatia sangelui spre inima, dar si circulatia din tesutul adipos.

Ei bine, celulita este o adevarata problema pentru femei, care de multe ori pe timpul sezonului cald evita chiar sa poarte pantaloni scurti sau rochite ori fuste pentru a nu li se vedea celulita.

Pentru a scapa de aceasta problema, multe femei aleg sa treaca pragul saloanelor cosmetice sau al centrelor de infrumusetare pentru a urma un tratament cu un aparat vacuum ieftin.

Se spune ca un astfel de tratament cu aparatul vacuum le poate ajuta pe femei sa elimine aspectul neplacut de coaja de portocala, asa ca este firesc ca femeile sa isi doreasca sa urmeze un astfel de tratament.

Exista chiar si solutia de a urma un tratament cu tunelul cu raze infrarosii pentru femeile care isi doresc sa scape rapid de celulita, insa exista si interventii chirurgicale ideale in acest context.

De exemplu, liposuctia este o modalitate ideala pentru extragerea grasimii si pentru reducerea obezitatii, si poate ajuta si in cazul celulitei.

Subcizia care este o interventie chirurgicala foarte scumpa, si care presupune taierea septurilor fibroase cu laserul, este o metoda invaziva si incisiva, insa poate fi extrem de utila, dar produce cicatrici la nivelul pielii pe termen lung.

Asadar, acestea sunt cateva lucruri generale pe care ar cam trebui sa le cunoasca toata lumea in ceea ce priveste celulita, care este inamicul numarul 1 al femeilor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply