Cat de rentabil este amanetul auto?

Cat de rentabil este amanetul auto?
Raspunsul pentru aceasta intrebare poate fi privit din doua perspective, in primul rand cea a clientului, iar in al doilea rand din cea a casei de amanet.

In cele ce urmeaza vom dezbate acest subiect, pentru ca oamenii sa stie daca este rentabil sau nu sa isi amaneteze masinile atunci cand au nevoie de bani.

Asadar, din perspectiva clientului, o casa de amanet autoturisme Bucuresti poate fi privita drept cea mai buna sursa de imprumut.

De ce? Pentru ca o casa de amanet auto le ofera clientilor sume de bani mai mici sau mai mari cu imprumut, in functie de valoarea bunului amanetat. Cei care detin o masina foarte scumpa si care o lasa drept garantie pentru imprumut, vor primi o suma mai mare de bani din partea casei de amanet.

Cei care detin insa o masina nu foarte scumpa, cu siguranta nu vor primi foarte multi bani pentru a lasa masina drept garantie.

Apoi, pentru cei care nu au alta solutie la indemana, trebuie precizat ca amanetarea masinii poate fi foarte rentabila, pentru ca doar astfel vor putea sa faca rost de banii necesari pentru a-si rezolva problemele.

Pentru cei care insa au si alte solutii la dispozitie, se poate ca amanetul auto sa nu fie tocmai cea mai rentabila solutie atunci cand au nevoie de bani. De ce? Pentru ca exista si riscul ca in cazul in care nu isi pot achita datoria, sa ramana fara masina, care lasata drept garantie va intra in posesia casei de amanet.

Din perspectiva caselor de amanet insa, amanetul auto este mereu avantajos. De ce? Pentru ca aceste case de amanet le ofera clientilor doar un procent din valoarea de piata a masinii.

De exemplu, pentru o masina care valoreaza 10.000 de euro, o casa de amanet ii va oferi clientului maxim 8000 de euro. Acesta insa, pentru a-si recupera masina, va plati mai mult de 8000 de euro, pentru ca va returna banii imprumutati, iar mai mult decat atat vor plati si comision pentru banii imprumutati.

In schimb, in cazul in care clientul care gireaza cu masina personala nu mai are posibilitatea de a-si plati datoria, atunci masina va intra in posesia casei de amanet la finalul perioadei de valabilitate a contractului de amanet auto.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, odata ce masina pentru care casa de amanet a platit suma de 8000 de euro dupa cum spuneam, in cazul in care aceasta valoreaza 10.000 de euro, fie va fi scoasa pe piata la pretul pietei, fie va fi scoasa pe piata undeva la 9000 de euro, iar casa de amanet isi va recupera si datoria, si va obtine si 1000 de euro profit. Acesta insa este doar un exemplu.

Asadar, dupa cum se poate observa, amanetul auto poate fi privit atat din perspectiva casei de amanet, cat si din perspectiva clientului. Casele de amanet au cel mai mult de castigat, insa un asemenea imprumut poate fi extrem de util si pentru client, daca acesta nu are alta solutie la dispozitie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply