Cele mai comune tipuri de pietre de pe bijuterii

Cele mai comune tipuri de pietre de pe bijuteriiRubinele vin in toate nuantele de rosu, negru, albastru si violet. Prea multa caldura poate distruge in intregime culoarea rubinelor, dar doar mineralul din compozitie poate spori culoarea. Este foarte dificil sa afli daca aceste pietre au fost tratate termic. Pietrele pretioase sunt un subiect de interes si pentru casele de amanet bijuterii.

Smaraldul este un beril verde. Un smarald perfect este mai rar decat orice alta piatra. Unii cred ca smaraldul isi obtine culoarea din cantitati mici de materie organica in ele. Majoritatea oamenilor de stiinta considera ca culoarea se datoreaza unui oxid de crom. Smaraldul este supus la multe defecte structurale, defecte, muddiness si variatii de culoare.

De obicei, cu cat culoarea este mai buna, cu atat este mai defecta. Un mineral impecabil de culoare foarte fin este aproape necunoscut. Smaraldul este alcatuit din siliciu, un oxid de siliciu. Restul mineralelor este alcatuit din parti egale de alumina si glucina.

Smaraldele au fost descoperite in cateva locuri imprastiate in intreaga lume. Emeraldele au fost descoperite pentru prima data in cantitati mari in Peru. Multe dintre smaraldurile Peruane, impreuna cu o multime de metale pretioase, au fost furate de marauderii spanioli. Se crede ca o nava de marauderi s-a intors in Spania in 1587, cu doua cufere, fiecare avand o suta de greutati de smaralde. Smaralde au fost, de asemenea, descoperite in Africa, Egipt, Columbia, Austria, iar unele au fost gasite chiar in Carolina de Nord si Connecticut.

Emeraldul este considerat a aduce noroc si bunastare. Unul dintre cele mai mari din lume este Mogul Emerald, care dateaza din 1695 si cantareste 217.80 carate.

Toata lumea stie ca diamantul Hope este cel mai mare diamant gasit vreodata, sau nu? Nu, este cel mai scump. Si nici asta nu e. Misterul, frumusetea, valoarea si povestirile care urmeaza anumitor pietre pretioase le adauga o calitate legendara existentei lor. Iata cateva “fapte” cunoscute in mod obisnuit, care sunt de fapt mituri sau sunt?

Probabil cea mai cunoscuta piatra pretioasa din lume, Hope Diamond este urmata de o serie de mituri si legende. Dupa ce a trecut prin mai multe maini, a fost donat Institutului Smithsonian in 1962. Acesta a fost cunoscut ca cel mai mare diamant din lume, cel mai valoros diamant din lume si ca o piatra impecabila. Niciunul dintre aceste lucruri nu este adevarat. Acesta este listat ca un diamant de culoare albastru de culoare fantezie si un VS1 in claritate. Un numar de diamante sunt mai mari, mai valoroase si mai scumpe.

Unii spun ca culoarea este mult mai importanta decat claritatea, mai ales in diamantele colorate de lux. Culoarea, taierea, claritatea si caratele sunt importante, indiferent de culoarea lor.

Diamantul Cullinan este diamantul taiat cel mai mare din lume. Diamantul de aur Jubilee la 545.67 carate este mai mare decat caratele de 530.2 Cullinan.

Diamantele sunt cele mai valoroase pietre din lume. Acesta este cu siguranta un punct foarte dezbatut. Unii spun ca smaraldele sunt cele mai scumpe, iar altele spun ca este Alexandritul. Caracota de 95 de carate Hancock Red diamant detine recordul la 926.000 de dolari.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply