Avantajele traiului la azil

Avantajele traiului la azilIn Romania exista multi batrani care in ciuda faptului ca nu au pe nimeni care sa ii caute si care sa aiba grija de soarta lor, refuza sa se mute intr-un azil de batrani Bucuresti. Pentru foarte multi dintre acesti batrani, gandul ca s-ar putea muta intr-o zi la azil, reprezinta o adevarata problema.

Multi devin stresati si agitati din aceasta cauza. Ei bine, trebuie precizat faptul ca de cele mai multe ori, oamenii refuza sa fie cazati intr-un azil de batrani din simplul motiv ca nu detin suficiente informatii despre traiul la azil.

De fapt, exista batrani care au auzit diferite mituri si povesti despre cat de greu este traiul la azil, asa ca pur si simplu le este teama ca va veni intr-o zi vremea sa renunte la locuinta si la bunurile pe care le detin, pentru a se muta intr-un azil de batrani.

Pentru ca toata lumea sa inteleaga ce inseamna traiul la azil, si avantajele traiului la azil, in continuare vom discuta putin despre acest aspect.

Asadar, batranii care nu au pe nimeni care sa se intereseze de soarta lor si care sa ii ingrijeasca, in momentul in care se cazeaza intr-un azil pentru batrani, pot considera ca au ajuns intr-un coltisor de rai.

Acesti batranei, in momentul in care se cazeaza la azil, nu mai trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste mancarea, nu mai trebuie sa se gandeasca sa isi prepare singuri de mancare, pentru ca vor primi 3 mese pe zi, plus doua gustari, asa ca din acest punct de vedere pot sta linistiti.

Unii seniori sufera de mai multe boli, insa odata ajunsi intr-un azil de batrani, se vor putea bucura de asistenta din partea cadrelor medicale, vor putea urma tratamentele prescrise de catre medicii de familie sau de catre alti medici specialisti, iar medicamentele le vor fi aduse la timp de catre personalul azilului.

De exemplu, putem aduce in discutie cazurile in care batranii cazati intr-un azil nu se pot deplasa singuri, si acestia au nevoie sa mearga la toaleta. Ei bine, pentru a ajunge in siguranta la toaleta, acestia vor fi insotiti din camera si pana la toaleta de catre o persoana angajata a azilului.

Totodata, batranii cazati la azil vor fi insotiti chiar si la baie pentru a se spala, si vor primi in acest sens ajutor din partea personalului azilului, in cazul in care situatia o cere. Deci, in ceea ce priveste igiena, totul este in regula iar seniorii nu au de ce sa isi faca griji.

In ceea ce priveste hainele, acestea le vor fi mereu spalate si calcate, dat fiind faptul ca un azil de batrani dispune de o spalatorie de rufe si de o uscatorie de rufe, asa ca nici din acest motiv nu au batranii de ce sa se ingrijoreze.

Deci, daca tinem cont de toate aceste detalii, putem spune ca nivelul de trai dintr-un azil pentru batrani este mult mai bun decat ar fi crezut acestia, asa ca batranii care nu au pe nimeni aproape, pot opta pentru cazarea la azil.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply