Sfaturi pentru a elimina rozatoarele si gandacii

Sfaturi pentru a elimina rozatoarele si gandaciiLumini

Pentru a reduce insectele zburatoare in jurul usilor si ferestrelor, inlocuiti lampile de vapori de mercur standard cu vapori de sodiu de inalta presiune sau cu halogen. Bulbi care au nuante roz, galben sau portocaliu vor fi mai putin atractive pentru insectele zburatoare. Desi este comuna amplasarea luminilor pe peretii exteriori in apropierea usilor, este mai bine sa puneti lumina mai departe, folosind lumini de stalp cand este posibil, cu lumina stralucind spre usa pentru siguranta.

Gapurile interioare

Unele fisuri si goluri vor fi vizibile numai din interiorul casei. Verificati, sub si in spatele dulapurilor de bucatarie, frigidere si sobe, precum si intre imbinarea podelei si peretelui si in jurul orificiilor de evacuare a podelei si a uscatorului. Sigilati orice goluri gasite, in special cele de 1/4 inch sau mai mult.

Jgheaburi

Sifoanele de scurgere si podea acumuleaza adesea bucati si resturi care pot atrage daunatori si ofera un loc de reproducere ideal, in special pentru mustele mici. Controlati si intretineti toate canalele de scurgere pentru podele, cada, subsolul si spalatorii. Atunci cand situatia scapa de sub control recomandam sa folositi servicii de dezisectie birouri, case, restaurante.

Articole reciclate

Este preferabil sa depozitati materiale reciclabile in afara si departe de casa dvs. Daca acest lucru nu este posibil, asigurati-va ca toate recipientele sunt clatite bine si ca recipientul de reciclare are un capac bine fixat. Toate recipientele de reciclare si de gunoi ar trebui, de asemenea, sa fie rezistente la rozatoare si curatate frecvent.

Produse alimentare stocate

Daca pungile si cutiile deschise nu pot fi complet inchise, alimentele trebuie introduse intr-o punga sau in recipiente din plastic pentru a nu atrage daunatori de produse (sau “camara”) care invadeaza bucataria. Folositi mai intai alimentele mai vechi si curatati alimentele invechite pentru a mentine totul in stare perfecta de curatenie.

Cu cat este mai curata casa, cu atit va fi mai putina atractie pentru daunatori, cu atat mai putine sanse ca un daunator sa traiasca si sa se reproduca – si cu atat mai putin probabil ca va trebui sa mergeti la magazine pentru  o cutie de spray-uri sau apelati un specialist in controlul daunatorilor

Controlul daunatorilor este cel mai adesea asociat cu controlul chimic cu pesticide sau cu controlul nechimic prin capcane si mijloace de descurajare. In plus, controlul daunatorilor de astazi se axeaza pe programe integrate de gestionare integrata a daunatorilor, care includ inspectia, excluderea si salubritatea, impreuna cu controlul chimic acolo unde este necesar.

Exista si alte metode de control al daunatorilor naturale, care nu sunt intotdeauna foarte publicate sau discutate. Adica incurajarea pradatorilor naturali sa faca munca murdara pentru dvs. Animalele, cum ar fi pisicile si bufnitele se abat in mod natural pe rozatoare, iar cainii pot manca gandaci, cum ar fi bug-uri si termite, iar pasarile sunt pradatori naturali si benefici de insecte.

Desi acesti pradatori vor furniza rareori o metoda completa de control, ei pot contribui la mentinerea populatiei de gandaci in scadere.

Din moment ce pisicile mananca soarecii, goperii, sobolanii si alte rozatoare distrugatoare, ele pot oferi ajutor in combaterea acestor daunatori.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply