Cum taiem in conditii perfecte de siguranta cu un motoferastrau?

Cum taiem in conditii perfecte de siguranta cu un motoferastrau?
Crearea unui mediu sigur. Inainte de a incepe orice taiere, verificati siguranta mediului inconjurator a situatiei specifice. In special cu taierea, priviti in sus, priviti in jos, priviti in jur. Exista o cale de evadare pe care sa o luati cand pomul cade?

Exista o cale clara pentru daramarea copacului? Daca se intampla sa cada intr-o directie neintentionata, care ar fi consecinta – cade pe firele de curent electric, pe animale sau pe garduri? Copacul este slabit de gandaci sau boala? Vantul sufla din directia in care vrei sa cada copacul?

In cele din urma, intrebati-va daca sunteti confortabil cu sarcina de taiere si nu va fie frica sa spuneti “nu”. De fapt, daca sunteti serios preocupat de risc, ar trebui probabil sa chemati o firma profesionista. Pentru cei care stiu cat de importanta este calitatea recomandam motoferastraie de la Zyg.

Operatiunile unui ferastrau cu lant sunt in principal impartite in trei sarcini: taierea, cioplirea si scoaterea. Cioplirea se refera la taierea ramurilor micute de pe un copac. Taierea are loc atunci cand se taie trunchiul arborelui descendent pe lungime. Si este tot taiere atunci cand un copac este taiat controlat pentru a cadea acolo unde se asteapta utilizatorul.

Mai jos sunt instructiunile si tehnicile de utilizare in siguranta indiferent de activitatea executata:

Inainte de a incepe. Vom discuta despre intretinere in detaliu maine, dar deocamdata, inainte de a incepe lucrul ferastraul, asigurati-va ca totul este in stare de functionare, cu o verificare rapida a comenzilor, a manerelor, a barei si a claritatii si tensiunii lantului. Poate parea evident, dar umpleti atat rezervorul, de fiecare data cand utilizati ferastraul, chiar daca doriti sa taiati doar cateva minute.

Este un obicei bun pentru a va asigura ca fierastraul nu va ramane fara ulei de lubrifiere in timp ce acesta este utilizat. Retineti ca nu ar trebui sa se scurga ulei din rezervor. Acesta doar se amesteca cu combustibilul. De ce? Dar scurgerea uleiului provoaca frecare si suficienta caldura pentru a deteriora grav ferastraul.

Umpleti ferastraul cu combustibil si cu ulei in timp ce ferastraul se afla pe sol, nu pe hayonul unui camion. Si asigurati-va ca ferastraul nu este fierbinte atunci cand alimentati. Desigur, nu fumati in timp ce va alimentati … bine, nu fumati, nici in  perioada in care il utilizati.

Pornirea ferastraului. Exista doua metode pentru a incepe in siguranta lucrul cu un ferastrau cu lant: la sol si, intre picioare. Pentru ambele, asigurati-va mai intai ca frana de lant este cuplata (impingeti manerul inainte), ca sutul este inchis (“pornit”) si ca comutatorul de pornire este pornit. V

Atingeti declansatorul de acceleratie pentru a seta ferastraul la un moment de mers si ar trebui sa il puteti utiliza cu usurinta.

Manipularea ferastraului. Unele reguli de bun simt se aplica modului de a manipula un ferastrau cu lant, indiferent de ce il utilizati. Pastrati traiestorii de taiere bune, urmariti pericolul ca fierastraul sa se impiedice si si faceti miscari echilibrate. Tineti mana stanga ferm pe manerul frontal, inclusiv degetul mare. (Expertii ne-au reamintit ca “operam un ferastrau, nu conducem o masina”, ​​deci nu ar trebui sa ne relaxam chiar atat de tare).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply