Achizitionarea instalatiilor necesare este de foarte multe ori considerata o sarcina extrem de dificila, mai ales cand nu exista cunostinte tehnice in domeniu. Cand vine vorba de achizitionarea unui hidrofor, lucrurile par sa se complice chiar mai mult.
In plus, un hidrofor nu este chiar orice fel de investitie, ci una destul de costisitoare, in care primeaza gasirea modelului ideal. Pana la urma, hidroforul poate fi considerat inima intregii instalatii de apa, asa ca trebuie neaparat ca alegerea sa se faca cu maximum de responsabilitate.
Pentru ca alegerea oricarui tip de hidrofoare, indiferent ca sunt hidrofoare de adancime sau de suprafata, sa se faca mult mai usor, e nevoie sa se tina cont de cateva indicatii tehnice bine venite. Daca le respecti, vei vedea cum te vei putea bucura pe deplin de performantele hidroforului nou ales. In acest sens, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale si sa le folosesti ca punct de reper.
Debitul apei
E nevoie sa stii cu exactitate debitul de apa necesar pentru fiecare componenta a baii sau a bucatariei in parte. In acest caz, conteaza foarte mult ce anume ai tu de fapt in casa. Astfel, vei putea vedea ca toaleta poate folosi 9 l/minut, ca un dus obisnuit consuma cam 10-15 l/minut, iar robinetul de apa aproximativ 10 l/minut. Toate aceste tipuri de consum combinate iti pot da un debit mediu destul de marisor.
Daca se mai intampla ca familia sa fie destul de numeroasa, iar casa sau apartamentul sa fie pe masura membrilor familiei, o casa medie poate ajunge sa „consume” 30-50 l pe minut de apa.
Niste hidrofoare de adancime, cu capacitate mare de pompare iti pot fi de un real folos, pe termen lung. Daca te mai gandesti ca sursa de alimentare cu apa poate sa sufere si ea modificari ale volumului in timp, e clar ca ai facut cea mai buna alegere posibila in acest sens.
Presiunea apei
In functie de distanta dintre hidrofor si cel mai inalt punct de consum, dar si de distanta la care trebuie sa impinga pompa, trebuie sa iti orientezi cautarile pentru hidrofor. In plus, trebuie sa verifici si presiunea robinetului.
Daca sursa de alimentare este o fantana sau un put, din start trebuie sa iei in considerare achizitionarea unui hidrofor de adancime.
Materialul din care este facut hidroforul
Pe piata exista numeroase modele de hidrofoare, care la randul lor sunt create din mai multe feluri de materiale. Astfel, ai de ales intre materiale precum fonta sau otel inox. Fiecare dintre acestea se remarca prin caracteristici individuale.
Fonta este considerata a fi un material mult mai greu, dar si mai rezistent in timp. In schimb, otelul inoxidabil se remarca prin faptul ca este un material usor, dar care, din pacate, nu ofera aceeasi rezistenta in timp. Alegerea depinde, in acest sens, de fiecare in parte, dar, mai ales, de bugetul ales. In timp insa, orice investitie ceva mai mare, de calitate isi va face simtita eficienta.
Acestea sunt doar cateva repere in alegerea modelului de hidrofor necesar. Daca te gandesti serios sa iti achizitionezi un astfel de hidrofor, pe shop-einstal.ro gasesti o gama diversificata de astfel de modele, cu consultanta de rigoare oferita.