Cum sa ajuti pe copii sa faca fata frustrarii?

Cum sa-i ajuti pe copii sa faca fata frustrarii?A stii cum sa-i ajuti pe copii sa faca fata frustrarii este esential inca de la o varsta frageda. Poate deja te lovesti de aceasta problema si copilul tau plange de fiecare data cand se supara.

Aceasta emotie incepe sa se manifeste in alte moduri pe masura ce creste. Unii copii pot deveni chiar violenti. Cum poti preveni acest lucru si cum poti sa-ti ajuti copilul sa faca fata frustrarii intr-un mod mai sanatos?

Cum actioneaza frustrarea asupra corpului?

Inainte de a intelege cum sa ii ajutam pe copii sa faca fata frustrarii, trebuie sa stiti cum ne afecteaza frustrarea creierul.

Raspunsul este simplu: frustrarea stimuleaza productia de hormoni de stres. In momentele de frustrare, ne confruntam cu emotii asemanatoare cu cele care apar atunci cand ne confruntam cu mari dificultati.

De aceea, asa cum stiu deja parintii cu experienta, este imposibil sa vorbesti cu copilul cand acesta devine frustrat. Cei mici plang non-stop, in timp ce cei mai mari pot plange, tipa, se arunca pe jos, pot tranti usile etc.

Cum sa-i ajuti pe copii sa faca fata frustrarii?

Sa-i inveti pe copii sa faca fata frustrarii nu este usor. Chiar si pentru ca multi dintre noi, adultii, nu stim cum sa actionam in aceste situatii. Inca ne luptam sa acceptam ”nu” ca raspuns si sa mergem mai departe, deci trebuie sa il intelegem pe copil atunci cand incepe sa planga pentru ca nu a primit acele cadouri amuzante pe care si le dorea.

Cu toate acestea, speram intotdeauna ca, copiii nostri vor fi oameni mai buni. Prin urmare, vrem sa-i invatam cum sa faca fata acestor sentimente dificile intr-un mod mai sanatos.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa fii in acord cu sentimentele copilului si sa-l ajuti sa gaseasca modalitati de a le exprima. Consulta cateva sfaturi mai jos:

Nu escalada situatia

Unul dintre primele reflexe pe care le au multi parinti atunci cand copilul lor incepe sa planga, sa bata cu picioarele si sa urle: Incep sa se simta frustrati. Prin urmare, multe dintre izbucnirile de frustrare ale copilului sfarsesc in lupte.

Primul sfat despre cum sa-i ajuti pe copii sa faca fata frustrarii este sa iti stapanesti propria frustrare. Calmeaza-te si mentine-ti calmul atunci cand vorbesti cu copilul.

Ajuta-l sa-si controleze emotiile

Este normal ca cei mici sa nu stie sa faca fata emotiilor mari. La urma urmei, nu intra in programul nostru obisnuit ca fiinte umane. Este ceva ce invatam doar in timp.

Asadar, stai cu copilul tau dupa ce acesta s-a calmat si ajuta-l sa inteleaga ce simte. Furia, anxietatea, nervozitatea, tristetea sunt toate sentimente care alcatuiesc frustrarea. Arata-i ca intelegi prin ce trece el si ca ai avut si tu astfel de momente. Nu diminua aceste sentimente.

Arata-ti sprijinul

A te simti frustrat are intotdeauna o nota de singuratate. Credem ca problema ne afecteaza doar pe noi si avem tendinta de a ne izola. Prin urmare, este esential sa-ti arati sprijinul fata de copil in acest moment.

Pentru a invata cum sa-ti ajuti copilul sa faca fata frustrarii, stai langa el. Arata-i ca, indiferent de problema, poate conta pe ajutorul tau.

A face fata frustrarilor nu este usor nici macar pentru adulti, cu atat mai putin pentru copii. Dar aceasta este doar una dintre emotiile cu care trebuie sa ne confruntam de-a lungul vietii. Pentru a sti cum sa-i ajuti pe copii sa faca fata frustrarii, trebuie sa-l lasi pe copilul tau sa fie frustrat.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply