Sisteme de incalzire eficiente – care sunt alternativele de actualitate?

 

Sistemul de incalzire dicteaza confortul termic din orice locuinta. Insa nu toate variantele sunt eficiente din punct de vedere al consumului si al randamentului. In cele ce urmeaza vor fi prezentate metodele alternative, prietenoase cu mediul inconjurator.

Inainte de a opta pentru un sistem de incalzire este necesar sa iei in calcul si alti factori ce determina randamentul modelului pe care il alegi pentru a incalzi locuinta. Un prim aspect consta in verificarea izolarii.

Importanta unei izolatii corespunzatoare se resimte atat pe timpul verii, cat si iarna. Este un punct de plecare, deoarece functionarea sistemelor de incalzire este raportata in mare parte la materialul si stilul in care este izolata locuinta.

In ceea ce priveste alternativele, Bricolaj Market dispune de o gama variata de modele ce vin la pachet in special cu avantajul de a fi economice si usor de utilizat.

Centralele pe combustibil

Aceste metode de incalzire a locuintei se regasesc in topul cautarilor pe teritoriul Romaniei in special datorita faptului ca pot indeplini si rolul de a incalzi apa menajera. In fiecare gospodarie se poate vorbi de diverse posibilitati de a alege combustibilul. Gazul natural are preturi piperate de la an la an si de aceea este necesar de reamintit o alternativa clasica, dar cu accente ecologice.

Totusi sunt potrivite pentru apartamente si zone unde nu exista un spatiu de depozitare a combustibilului fosil si nici posibilitatea construirii unei camere tehnice. In principiu, in apartamente costurile pentru caldura sunt echilibrate datorita spatiului limitat si a faptului ca peretii nu se racesc in totalitate, acestea fiind alaturati de alte apartamente vecine.

Centralele si termosemineele pe peleti se preteaza in special locuintelor din mediile in care nu exista o retea de gaz centralizata. Peletii sunt materiale cu o putere calorica mare datorita modului de fabricare.

Acestia sunt practic deseuri reutilizate din confectionarea mobilei. Sunt resurse regenerabile, avantajoase ca pret si usor de depozitat si de utilizat pentru alimentarea sistemului de incalzire.

In plus, la Bricolaj Market se regasesc modele moderne ce revolutioneaza tehnologia favorizand o autonomie ridicata. Brandurile din catalogul magazinului prezentat sunt consacrate pe aceasta nisa si sunt prevazute cu panouri de control si sisteme ce extrag necesarul de peleti pentru a se mentine temperatura optima. Modelele de la Ferroli, Kepo, Biodom si altele se regasesc in categoria dedicata sistemelor de incalzire pe bricolajmarket.ro.

Pompele de caldura

Pompele de caldura sunt variante alternative de actualitate in materie de sisteme de sisteme de incalzire eficiente. Acestea utilizeaza caldura geotermala fara ardere de combustibil.

Energia geotermica este practic o resursa gratuita ce produce caldura printr-un ciclu termodinamic. Accesorii, alte elemente si alte informatii tehnice sunt prezentate detaliat pe pagina principala a magazinului Bricolaj Marchet.

Incalzirea prin pardoseala

Este un mod modern de incalzire a locuintei. Caldura este raspandita uniform, astfel fiind un sistem eficient de incalzire a incaperilor. Nu produce gaze toxice si ofera confortul spatiului.

In plus, se reduce riscul de aparitie al acarienilor si a mucegaiului datorita incalzirii optime pe toata suprafata si nu numai. Prin eliminarea din ecuatie a caloriferelor se obtine in acelasi timp un design placut, modern.

Indiferent de sistemul de incalzire pe care il alegi, cei de la Bricolaj Market ofera sfaturi si prezentari detaliate ale specificatiilor tehnice. Pe bricolajmarket.ro gasesti o gama diversa de sisteme de incalzire moderne ce se preteaza pe necesitatile particulare ale unui public vast.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply