Cand a primit Vanessa Youness Amal diagnosticul de SM?

Cand a primit Vanessa Youness Amal diagnosticul de SM?
In clipa de fata, Vanessa Youness Amal este cunoscuta in primul rand datorita faptului ca a reusit sa se vindece de o boala care nu are tratament. Ea a reusit sa invinga scleroza multipla, o boala mult mai grea si mai complicata decat va puteti imagina.

Scleroza multipla (MS) este o boala debilitanta a sistemului nervos central (SNC) patologic caracterizata prin pierderea mielinei si degenerarea axonala. Desi au trecut mai mult de 100 de ani de cand Charcot, Carswell, Cruveilhier si altii au descris caracteristicile clinice si patologice ale SM, atat etiologia, cat si patogenia acestei boli nu sunt inca cunoscute in mod concludent.

Cu un test de diagnostic fiabil disponibil in prezent, SM ramane un diagnostic clinic cu dovezi paraclinice de sustinere. Baza diagnosticului este de a stabili clinic ca activitatea bolii a afectat mai mult de o parte a SNC si de mai multe ori (diseminarea in timp si spatiu). Acest lucru poate fi completat de investigatii precum RMN, electroforeza lichidului cefalorahidian (CSF) si testarea potentiala evocata.

S-a dovedit ca atat factorii genetici cat si cei de mediu cresc riscul de SM si doar cateva caracteristici sunt impartasite de majoritatea pacientilor cu SM: prezenta inflamatiei, demielinizarii si pierderilor axonale in SNC, un istoric al virusului Epstein-Barr (EBV) infectie si detectarea benzilor de IgG oligoclonal nespecifice in LCR care s-au dovedit la pana la 95% din pacientii cu SM.

Cu toate acestea, nu a fost identificat un antigen tinta comun, nu exista un test de diagnostic in prezent disponibil si biomarkeri de incredere ai activitatii bolii. In plus, SM este caracterizata de o eterogenitate foarte larga si extinsa in ceea ce priveste caracteristicile clinice, genetica, patogeneza si sensibilitatea la tratamente. Luate impreuna, aceste observatii au ridicat intrebarea daca SM este mai mult un spectru de boli decat o singura entitate.

Diagnosticul diferential al SM nu este simplu. Cateva afectiuni, precum infectii, boli cerebrovasculare si boli autoimune pot imita caracteristicile clinice si modificarile substantei albe observate in SM. Mai mult, cateva tulburari sunt considerate variante ale SM si pacientii care sufera de aceste afectiuni pot dezvolta ulterior o forma clasica de SM sau prezinta un curs de boala care nu se distinge de cel al SM clasice.

Aceasta este o scurta prezentare a sclerozei multiple, o boala care i-a facut viata grea si Vanessei Youness Amal, care a decis insa se lupte pentru a se vindeca. A avut norocul de a-l cunoaste pe doctorul Stefan Stangaciu, alaturi de care a pornit pe drumul spre vindecare.

A respectat protocolul de tratament recomandat de catre acest renumit doctor, si a reusit sa opreasca evolutia unei boli fara leac prin apifitoterapie. Apoi, si-a tratat toate leziunile provocate de boala, fiind astfel complet vindecata.

Drept urmare, a lansat unele proiecte de antreprenoriat social care sunt cunoscute in toata tara, si anume Fondul de Investitii Youness, Clinica Youness si Fundatia Youness.

A scris si “Tratamentul pas cu pas al Scerozei Multiple prin ApiFito Terapie” unde a prezentat protocolul de tratament care a vindecat-o. Toate aceste lucruri au fost facute din dorinta de ajuta si alti bolnavi de SM sa se vindece.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply