De ce avem nevoie de un televizor LG LN5400?

De ce avem nevoie de un televizor LG LN5400?Modelul LN5400 produs de cei de la LG intra in linia televizoarelor de baza. Poate fi considerat, totodata, ca fiind varful televizoarelor LCD non-smart. Televizoarele din aceasta serie au cinci marimi diferite si reprezinta singurele televizoare non-smart cu Direct LED backlight si rezolutie 1080p.

Asadar, care este publicul-tinta al acestei serii? Ei bine, luand in considerare marimile cuprinse intre 42 si 60 de inci, putem spune ca seria se adreseaza tuturor celor care au bugete mici si medii, pentru oricine pune banut peste banut pentru a-si transforma sufrageria intr-un mic cinema. Cu toate acestea, modelului LN5400 ii lipseste raza lunga de conectivitate, iar calitatea imaginii este asa si asa, sa zicem OK.

Asa cum am mai spus, pentru cei cu bugete reduse sau pentru cei care vor sa-si cumpere un al doilea televizor, televizoarele din aceasta serie pot fi considerate destul de bune. Modelele din aceasta serie au preturi cuprinse intre 2200 de lei pentru unul de 42 de inci si 5500 de lei pentru unul de 60 de inci.

LG este una dintre companiile de profil care depune foarte multa munca in cercetare in vederea realizarii noilor dispozitive. Modelul LN5400 nu este inzestrat cu foarte multe optiuni, asa cum te astepti sa gasesti la unul ceva mai scump, insa, are cateva optiuni foarte utile, chiar interesante care trebuie mentionate.

In primul rand, software-ul meniului principal este destul de basic, insa tot gasesti ceea ce-ti trebuie pentru a regla culorile si sunetul televizorului. Comfiguratia este usor de folosit cu ajutorul telecomenzii, si are foarte multe optiuni bagate in sub-meniuri: egalizator audio, playback USB, cronometrare pornita/oprita, blocarea canalului etc.

Ceea ce iese in evidenta la modelul din aceasta serie este optiunea avansata pentru calibrare. Meniul pentru imagine iti permite sa faci ajustari de baza, insa exista si aici optiuni avansate. Exista un sistem de management al culorii (Color Management System) pentru a seta intensitatea culorilor rosu, verde si albastru.

Chiar daca acest lucru poate fi facut mai bine cu un fel de filtru sau spectrometru, nu este neaparata folosirea unui astfel de dispozitiv pentru a profita de aceasta optiune. Modelul LN5400 iti ofera posibilitatea de a echilibra temperatura culorii, lucru rar intalnit la dispozitivele din gama non-smart.

Una dintre cele mai interesante particularitati ale software-ului este, de departe, LG Picture Wizard. Aceasta este o particularitate extraordinara care te ajuta sa poti seta luminozitatea (nuanta de negru), contrastul (nuanta de alb) si claritatea, printre altele. Poti folosi aceasta optiune pentru fiecare in parte, ca mai apoi sa o inregistrezi in modul Expert al imaginii. Picture Wizard este disponibila la aproape toate televizorele LG produse in 2013, insa, este, fara doar si poate, cea mai utila optiune pe care o poti gasi la modelul LN5400.

Ultima, dar poate nu cea din urma caracteristica a acestui model se refera la abilitatea acestuia de a rula muzica si de a viziona fotografii direct de pe un stick USB, insa nu poate interactiona in niciun fel wireless cu nici un alt dispozitiv, nici macar daca avem un alt televizor LG intr-o alta camera.

Pentru a analiza in detaliu televizoarele din aceasta serie, dar si multe alte modele accesati http://www.dwyn.ro/televizoare-televizoare_lcd_led_plasma-27-0-0.html .

Alte stiri actuale :

1. Smartphone-ul cu ecran curbat LG G Flex, avantaje si dezavantaje
2. LG şi Samsung aduc tehnologia anului 2014: televizoarele flexibile
3. REVIEW LG G2 – Marile speranţe ale LG s-au transformat în marile artificii
4. LG bate fierul cat e cald: “pana in 2018, 40% dintre smartphone-uri vor avea ecrane curbate”
5. LG G Pad: o tabletă puternică şi uşoară cu ecran Full HD de 8,3″
6. Nu e numai o strategie de marketing: carcasa LG G Flex chiar se „vindecă“ singură

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply