De ce este important sa ai RCA

De ce este important sa ai RCA
Incheierea unei polite de asigurare auto nu este un lucru usor de realizat pentru oricine, iar daca vreti sa beneficiati si de rca ieftin atunci lucrurile devin si mai complicate. In esenta, acestea par mult mai complicate decat sunt de fapt, deoarece calculatorul nostru de preturi pentru asigurarile auto este unul usor de folosit, iar rezultatele vor fi rapide si conform asteptarilor. Pe langa aceasta posibilitate, mai jos va vom prezenta si o serie de informatii care va sunt de folos in cazul in care doriti pur si simplu sa incheiati polita de asigurare sau ati fost implicat intr-un accident auto si doriti despagubirea de catre compania asiguratoare insa nu stiti care sunt pasii si conditiile.

Inainte de toate este bine sa stiti ca este obligatorie si asigurarea tertilor pe langa cea a vehiculului si a conducatorului auto. Altfel spus, in cazul in care va faceti vinovat de un accident, contractul de asigurare incheiat trebuie sa acopere si daunele provocate celeilalte parti implicate, fie ca este vorba de pietoni sau de alt conducator auto. Mai mult decat atat, asigurarea trebuie sa acopere si daunele provocate altor pasageri din vehiculul respectiv, precum si diversele bunuri materiale. In cazul in care aceasta asigurare nu este realizata, sanctiunile aplicate sunt aceleasi cu cele aplicate pentru neincheierea politei.

In ceea ce priveste sanctiunile aplicate pentru neasigurarea obligatorie prevazuta de lege, acestea pot cconsta in puncte amenda si puncte penalizare, suspendarea permisului de conducere sau chiar imobilizarea vehiculului in cazul in care sunt constatate si alte nereguli. Asigurarea obligatorie de raspundere civila nu acopera daunele propriei masini daca vinovatul accidentului sunteti dumneavoastra. In cazul in care accidentul nu este din vina dumneavoastra, daunele materiale sunt acoperite de asigurarea celuillalt conducator auto.

Un alt aspect important despre care trebuie sa aveti cunostinta este bonus-malus, coeficientul care  diferentiaza conducatorii vehiculelor in functie de implicarea in accidente. Chiar daca acest coeficient este obligatoriu de luat in calcul, nu veti putea sti dinainte cat trebuie sa platiti pentru urmatoarea asigurare. Avantajul este ca in functie de acesta, diverse companii de asigurare fac reduceri substantiale la preturile asigurarilor. Cu toate acestea, va recomandam sa acordati o atentie deosebita si celorlalte conditii pe care le ofera companiile asiguratoare, pentru ca este posibil ca pentru un pret mai mic sa nu beneficiati de toate conditiile dorite.

Ce trebuie sa faceti in cazul in care ati fost implicat intr-un accident auto? Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt in functie de conditiile accidentului. Daca a avut loc o tamponare soldata doar cu pagube materiale, aveti posibilitatea de a incheia o amiabila cu celalalt conducator auto, iar apoi trebuie sa contactati compania asiguratoare a acestuia pentru a fi despagubit. Nu uitati ca incidentul trebuie declarat la politie intr-un anume termen, altfel sanctiunile prevazute sunt considerabile. In cazul in care exista si victime, nu numai daune materiale, incidentul trebuie raportat imediat politiei, iar apoi, in functie de cine se face vinovat de accident, veti contacta una dintre companiile de asigurare la care sunt contractate asigurarile. Foarte important este sa cititi cu atentie termenii si conditiile impuse de diversele companii de asigurare pentru a fi sigur ca lucrurile se vor desfasura cu rapiditate.

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply