Posts Tagged ‘PC’

Pc-urile refurbished: cand vechiul este mai bun ca noul

Pc-urile refurbished: cand vechiul este mai bun ca noulOri de cat de ori a fost posibil, am cumparat calculatoare refurbished, mai degraba decat unele noi si asta este ceea ce recomand si tuturor prietenilor mei, de fiecare data cand sunt intrebat “Ce fel de calculator ar trebui sa-mi cumpar?”.

Doresti sa cumperi calculatoare refurbished cu licenta pentru micul tau startup? Intra cu incredere pe DiablosComputer.ro!

Din nefericire, cuvantul “refurbished” a capatat in timp o conotatie proasta si este folosit de cele mai multe ori in sens peiorativ, de catre persoane care nici macar nu inteleg ce presupun procesul de “refurbishing”.

Multe persoane cred ca refurbished inseamna folosit la extrem, stricat, inadecvat si de aceea alte persoane, adica potentialii cumparatori, refuza sa cumpere produsul respectiv. (more…)

Informatii esentiale despre antivirusi

Informatii esentiale despre antivirusiSpyware este un program ce se instaleaza pe furis intr-un PC cu scopul de a intercepta sau de a lua partial controlul asupra operatiunilor userului cu calculatorul sau, fara acceptul sau cunostinta acestuia din urma.

Spre deosebire de un virus, spyware-ul nu se imprastie imediat in sistem. In general, un calculator infectat nu furnizeaza infectia si altor calcuatoare; problema ramane deci locala.

Spyware-ul interfereaza cu programele de retea, ceea ce in mod normal creaza dificultati in conectarea la internet. Spyware-ul impreuna cu alte amenintari asemenatoare au facut pe multi utilizatori de Windows sa se reorienteze catre alte platforme cum ar fi Linux sau Apple Macintosh, unde sunt mai putin astfel de pericole. In orice caz aceste platforme nu sunt raspunsul la siguranta, deci nu cadeti in capcana. Spyware-ul va accesa sistemul dvs. cu ajutorul scaparilor din securitate sau prin contopirea cu programe pe care le isntalati, ca Limewire. (more…)

Ce contine un program antivirus?

Ce contine un program antivirus?Programul anti-virus contine mai multe programe care in computerul tau vor ajuta la identificarea si tinerea la distanta a virusilor. Programul anti-virus cel mai des va folosi cateva tehnici diferite pentru a se asigura ca virusii stau departe de computerul tau.

Programul va incepe sa scaneze toate folderele pe care le ai salvate pentru a cauta virusii cunoscuti, care se potrivesc definitiilor unui dictionar facut doar pentru a detecta virusii. Sa ai un program anti-virus va proteja computerul tau de orice virus pe care o persoana necunoscuta ti l-ar putea infiltra.

Programul va identifica comportamentul suspicios din partea oricarui program al computerului, ce ar putea da semne de infectie. Aceasta analiza ar putea include stocarile de date, monitorizarea soft-ului si alte metode cu care ai putea sau nu sa fi familiar. Aproximativ toate programele anti-virus comerciale folosesc urmatoarea metoda de abordare, pun accent pe abordarea dictionarului de virusi. (more…)